Bahçeli Konuştu, Tartışma Bitti

Cumhur ittifakının ülkeye önemli hizmetleri yanında en önemli özelliği ise üye partilerin liderlerinin birbiriyle olan samimi hukuku aynı söz ve dili kullanmalarıdır.

Bahçeli Konuştu, Tartışma Bitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugüne kadar Devlet Bahçeli ne demişse Cumhurbaşkanı Erdoğan bu söylemi dikkate almış ve gereğini yapmıştır.

Aynı tavır ve tutum son günlerin en çok tartışılan seçim tarihi konusunda da kendisini gösterdi.

Hakimiyet olarak bizlerin öteden beri 14 Mayıs  olarak ilan ettiğimiz seçim tarihini Bahçeli de ifade etti ve bu iş artık kesinlik kazandı.

15 Ocak Pazar gününden itibaren seçim sathına girdiklerini belirten MHP Lideri Bahçeli şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin açıklamaların bir an önce son bulması ve mutabakatla uygun tarihin tespiti iyi niyetli tespitimizdir. Kriz çıkarmanın, kavga iklimi yaratmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını bilmeliyiz. 5'te 3 çoğunluk sağlanamazsa Anayasamız gereği Cumhurbaşkanımız seçimlerin yenilenmesine karar verecektir. Bunun ardından da 60 günlük süre işlemeye başlayacaktır. Muhalefet ipe un sermezse uzlaşma sağlanacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı elinden gelen her türlü katkıyı sağlayacaktır. Sandık er meydanıdır. Gazi Meclisimiz, konuşarak, uzlaşarak, anlaşarak hep  birlikte mayıs ayı içinde bu işi bitirelim. Uzlaşarak Türkiye'mizi birlikte seçime taşıyalım. Biz Cumhur İttifakı çatısı altında Türk ve Türkiye Yüzyılı'nı gerçekleştirme ve Lider Ülke Türkiye'ye ulaşmaya söz veren vatan ve millet sevdalısıyız. Seçimlere tüm imkânlarımızla hazırlık yapıyoruz. Karşımızda utanç duvarı gibi duranların çalımını bozmak için milletimizle tek yürek oluyoruz."

Bahçeli’nin bu söylemi ile seçim tarihi tartışmaları son bulmuştur. Meclisten çıkmasa bile anayasal süreç başlayacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılmasını sağlayacak bir takvimi esas alarak meclisi feshedip iki ay içinde seçimlere gidilecek. Hayırlı olsun.