Bahçeli, Halkı Daha İyi Anlıyor

MHP Milletvekili Baki Ersoy geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada TUİK tarafından paylaşılan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek 'Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmemezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şey yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu tepkiyi getiriyor.' ifadelerine yer vermişti.

Bahçeli, Halkı Daha İyi Anlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Söylediği bu sözler sonrası partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Baki Ersoy hakkında MHP Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk "kesin çıkarma cezası" ile cezalandırılması için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini duyurmuş,  Ersoy da yapılan duyurunun ardından MHP'den istifa ettiğini bildirmişti.

Bu gelişmenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında vatandaşın belini büken hayat pahalılığı hakkında konuştu. Bu durumun geçici olduğunu belirten Bahçeli, "Çıkan enflasyon el birliğiyle indirilecektir. Dün yaptık yine yaparız. Hayat pahalılığının üzerinden milli birlik ve dayanışma ruhuyla geliriz" dedi.

Bahçeli’nin bizzat kendisinin de hayat pahalılığını kabul ederek bunu kürsüden dile getirmesi de gösteriyor ki aynı konudaki sözlerinden dolayı ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen ardından da istifa etmek zorunda kalan Ersoy’un durumunun parti tabanında rahatsızlık oluşturmuş. 

Ersoy’un, zamların yok sayılamayacağını ancak bu durumdan da ülkeyi Cumhur ittifakının kurtaracağı yönündeki cümlesinin tabanda ve kamuoyunda kabul edilen bir makuliyet oluşturduğunu gören Bahçeli’nin danışmanları ve metin yazarları, bugünkü gurup toplantısında bu meseleyi es geçmemiş ve halkın beklediği cümlelerin kurulmasını sağlamışlardır. 

MHP danışmanları ve metin yazarlarında olan duyarlılık ve halkın hissiyatına kulak kesilen ve önem veren bir hassasiyet ve profesyonellik keşke Ak Partili bazı danışmanlarda  da  olsa ve ayakları yere basan açıklamalar duyabilsek.