Bağımsız Aday Güneş: 'Hedefim 70 Bin Oy Almak'

Salıbaba Mahallesi Muhtarı Muhammed Hacı Güneş, Elazığ'dan bağımsız Milletvekili Adayı olduğunu açıkladı.

Bağımsız Aday Güneş: 'Hedefim 70 Bin Oy Almak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Güneş, aday olmaya nasıl karar verdiğini şu cümlelerle ifade etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile şahsen görüştüm. Bana dört yıllık diploma getirirsen seni milletvekili yapacağım dedi. Üniversite okumadığım için diploma getiremedim. Ben de bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdim. Elazığ’ın sahibi yok, “Sahipsiz Elazığ” dediler. Elazığ milletvekilleri istemeyi bilmiyorlar. Hükümetle uyum içerisinde çalışmıyor, Elazığ’ın sesini duyuramıyorlar. Ben,  Elazığ’ın sahibi olmaya karar verdim. Gerekirse başımı yakarım, Elazığ için ne gerekiyorsa, nasıl bir fedakarlık yapmam gerekiyorsa yapacağım.”

“SORUNLARI VE EKSİKLERİ YILLARDIR DİLE GETİRİYORUM”

Elazığ’ın sorunlarını ve eksikliklerini yıllar önce dile getirdiğini ifade eden M. Hacı Güneş:

“Ben on yıl evvel Elazığ’da deprem olacağını söyledim. Sorumluların kentsel dönüşüm getirmedikleri için Elazığ’ın dönem valisi ve dönem belediye başkanı olduğunu “Devlet Millet El Ele” programında tam on yıl evvel dile getirdim, seyredebilirsiniz. Elazığspor’un kümeye düşeceğini de on yıl evvel açıkladım. Elazığ’ın stadyuma ihtiyacı var dedim. Bunların hepsi bizim projemiz ve hepsini yıllar önce biz düşündük. Bunları daha bugünlerde gerçekleştiriyorlar. Sene 1985’te Turgut Özal geldiğinde bu sözü vermişti. Ben de oradaydım. Canlı canlı şahit oldum. Eğer gelecekte vekil olursam en büyük hayalim hızlı treni Elazığ halkına kavuşturmak. Bu projeyi gerçekleştirip, hayata geçireceğiz. Pertek Köprüsü’nde rant olduğu için milletvekilleri korkularından dolayı dile getiremiyorlar. Eğer meclise girebilirsem, devamlı bu konularla alakalı konuşup, yetkililerle görüşüp çözüm arayışı içerisine gireceğim. Karaçor’a köprü yapmak da diğer bir hayalim. Bana söz verdiler. Bunu da dile getirip, bu projeyi de hayata geçirmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.” dedi.

"KAPIM HER ZAMAN AÇIK OLACAK"

Salıbaba Mahallesinin mevcut muhtarı Muhammed Hacı Güneş konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Vatandaşıma her zaman kapım açıktır. Yemeğim kuru fasulye, pilav. Benim kuru fasulye pilavım mevcut siyasetçilerin kavurmasıdır. Allah izin verirse bana gelen vatandaşım mahcup olmayacak, güler yüzle gelip güler yüzle gidecek. 

Tek tip insan olmadığım için bağımsız milletvekili adayı oldum. Her toplumda oturduğum, her kesimi bildiğim, herkesten olduğum için bağımsız adayım. Elazığ beni tanır, beni bilir ve beni destekler. Elazığ beni mecliste görmek istiyor. Biz de bu vesileyle çıktık er meydanına. 28. Dönem Milletvekili Adayı olduğumu yarın basına duyuracağım. İnşallah yüzüm ak olarak meclise gireceğim. Hedefim 70 bin oy almak .”