Babacan'ın Savrulmaları

6'lı masanın sırf hükümeti yıpratmak için milli projeleri küçümseyici ve itibarsızlaştırıcı beyanları devam ediyor.

Babacan'ın Savrulmaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın İHA ve SİHA üreten Baykar'a yönelik "Devletin bütün imkânları bu şirkete aktarılıyor" sözleri büyük tepki çekti.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar Babacan'ı özür dilemeye davet ederken bugün bir canlı yayına katılan DEVA lideri, geri adım atmadı. Babacan, "SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki" dedi.

Babacan keşke bu projeyi hayata geçiren Baykar ve hükümete dokunacağına bu projelerden rahatsız olan ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi küresel güçlere dokunsaydı.

Babacan, ülkenin yüz yıllık hayallerinin gerçekleşmesini  sağlayan milli savunma alanında milli hamle gerçekleştiren zihniyete değil de keşke bundan rahatsızlık duyan çevrelere dokunsaydı.

Elbette böylesine bir ulusal projenin hayata geçirilmesi için devlet desteği şart. Elbette tüm dünyada stratejik alanlarda devletin başarılı çalışma ve projelere desteği var ve olmalı.

Dün ilk yerli otomobilin üretilmesi için nasıl devlet her türlü imkân ve desteği sağladıysa, bu gün de hem yerli otomobil hem de milli savunma sanayi gibi önemli girişimlerde devletin desteği olacaktır.

Türkiye ne zamana kadar silah üreten ülkelerin pazar alanı olmaya devam edecek.  CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bile ziyaret edip, çalışmaları takdir etmesi karşılığında Babacan’ın İHA ve SİHA’lara laf söylemesi, küresel ağababalarına selam çakmakla birlikte ne kadar gayri milli bir kulvarlara savrulduğunun da delili oldu.