AZALMADI!..

AZALMADI!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde bazı uzmanların sosyal medyada dile getirdikleri "Virüsün yayılım hızı azaldı" yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, "Kulaktan kulağa yayılan bu kanı yanlıştır. Bilim, bize yayılma hızının azalmadığını gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü, salgının başından bu yana küresel ölçekte en yüksek günlük vaka sayısını daha yeni açıkladı. Virüsün yayılma hızı şu anda bize bağlı." dedi.

Gönlümüzden geçenlerin gerçek olması yönünde bir güçlü hissimiz var millet olarak. Tamam, sürekli karanlık ve olumsuz tablo çizmek de çok doğru değil ama virüsün yayılım hızının azaldığı gibi bir cümlenin bizdeki yorumu “tehlike geçti, her şey serbest’tir” ve uygulama her alanda özgürlük ve rahatlık olarak yansır hayata.

Sağlık Bakanı Koca’nın sıklıkla ifade ettiği ve topu bize attığı bir cümle var. “Virüsün yayılma hızı bizim elimizde”  konu en basit ve anlaşılır olarak ancak böyle anlatılabilir. Kısaca özne de biziz, nesne de, tümleç de yüklem de… Kendimiz duyarsız ve ölçüsüzsek eğer yakışıklı virüs fırsatı değerlendirecek ve bu daveti geri çevirmeyecektir..