'Ayağını Kırın' Polemiği

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırın' talimatına bir tepki de Cemal Enginyurt'tan geldi. Enginyurt, 'Soruşturma açılmama garantisi sen misin? Hukuk mu?' dedi.

'Ayağını Kırın' Polemiği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırın’ talimatına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün AK Parti Kütahya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasının bir kısmında Bakan Soylu, “Tekrar söylüyorum, emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum. Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın, ayaklarını kırın, ayaklarını kırın...” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA AÇILMAMA GARANTİSİ SEN MİSİN HUKUK MU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu sözleri ‘hukuki yönden’ eleştirilirken bir tepki de DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’dan geldi. Enginyurt, sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Meraktan soruyorum Süleyman bey! Ayak kıran polis mahkemeye düşerse ne yapacaksın? Soruşturma açılmama garantisi sen misin? Hukuk mu?” diye sordu.