Ateş: 'Taşıma ve Kira Ücretleri Denetlenmeli'

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve halen devam eden depremlerdin ardından evleri ağır hasarlı olan vatandaşlar evlerini taşımaya devam ediyor.

Ateş: 'Taşıma ve Kira Ücretleri Denetlenmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kiraladıkları ya da güvenli binalara taşıma esnasında taşıma şirketlerinin vatandaşlardan talep ettikleri fahiş fiyatların denetlenmediğini dile getiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş,  sorunun çözümü için yetkilileri göreve davet etti.

Yaşanan depremlerin ardından vatandaşların evlerini taşımaları esnasında taşıma şirketlerinin talep ettiği fahiş ücretlerin depremde evi ağır hasar görmüş vatandaşlara ayrı bir yük getirdiğini dile getiren Başkan Ateş şunları söyledi:

“Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle ciddi bir şekilde etkilenen ilimizde çok sayıda bina ağır hasarlı olması dolayısıyla boşaltılmaya başlandı. Vatandaşlarımız acil olarak eşyalarını nakletmek için başvurdukları taşıma şirketleri normalin çok üzerinde ücret talep etmektedirler. İçişleri Bakanlığı, afetzedelerin taşınma sürecinde fahiş fiyat uygulanmasının önüne geçmek için oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla yapılan görüşmeler sonucu, nakliye firmalarının fiyat tarifelerini belirlemesine ve evden eve eşya taşıma bedelinin 4 artı 1'e kadar daireler için şehir içi 25 kilometre dahil işçilik bedeliyle birlikte azami 6 bin lira, il sınırları dahilinde ilçeler arasında işçilik bedeli dahil azami 9 bin lira olması gerektiğini açıklamasına rağmen vatandaşlardan uçuk rakamlar talep edilmektedir. Yetkililerin İç İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan tarifenin uygulanmasını denetlemesi ve bunun üzerinde ücret talep eden firmalara yaptırım uygulanmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini bekliyoruz.”  

Aşırı kira fiyatları konusunda da vatandaşlardan tepkiler yükseldiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, bu konuda ev sahiplerinin daha duyarlı davranıp vicdani hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.