Ateş: 'Başarılı Bürokrat Kıyımı Yapılıyor'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş, görevden alınan Elazığ Şeker Fabrikası müdürünün ilimiz tarımının gelişmesi ve şeker üretimin artışında önemli katkıları olan başarılı bir bürokrat olduğunu dile getirdi.

Ateş: 'Başarılı Bürokrat Kıyımı Yapılıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde başarılı olan bürokratların görevden alınmasının kamuoyunda siyasete güvensizliği artırdığına dikkat çeken Başkan Ömer Ateş, şunları söyledi:

“Hükümetlerin elbette bürokrat değişimi gibi bir hak ve yetkisi vardır. Ancak bu yetki kullanılırken başarı, dürüstlük gibi ilkeler baz alınmalıdır. Son bir yılda ilimize başarılı bürokrat kıyımı yapılmaktadır. Görevden alınan başarılı bürokratların ortak özelliği dürüstlüğü, görevinde herkese eşit ve adil davranması, üst düzey yetkili ve siyasilerden gelen yasal olmayan teklif ve taleplere karşı devlet adamı vasfını öne çıkartarak kanunlara bağlı kalmasıdır. Elazığ Şeker Fabrikası müdürü de ilimiz tarımı ve şeker üretiminin artırılması için gayret gösteren, bunun için özel gayret ve samimiyet ortaya koyan başarılı bir bürokratımızdır. İlimizde halkın şikâyetçi olduğu ve beklediği hizmetlerin takipçisi olmak yerine,  başarılı yöneticilerin görevden alınması siyasete güveni azalttığı gibi ilimizin gelişmesine de darbe vuran yanlış bir uygulamadır. İktidar partisine düşen başarılı bürokratları görevinden uzaklaştırmak değil bunlara sahip çıkmak ve arkasında durmaktır. Yine ilimiz milletvekillerinden beklenen bu yanlıştan dönülmesi ve Şeker Fabrikası müdürünün görevine iade edilmesidir.”