Ata Tohumunun Adı Var

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Dünya Toprak Günü için yaptığı konuşmada, herhangi bir şekilde ata tohumunun kullanılması ya da yasaklanması ile alakalı bir yasağın söz konusu olmadığını belirterek ata tohumu çalışmalarını aktardı.

Ata Tohumunun Adı Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Dünya Toprak Günü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen programa katılarak, Türkiye'nin tarım politikalarını aktardığı bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail tohumlarından kurtulmak amacıyla sıklıkla dile getirdiği ve hatta “Tohum Bankası” kurarak geliştirilmesi talimatını verdiği ata tohumu ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuştu.

Bakan Yumaklı, ata tohumlarıyla ilgili zaman zaman çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ata tohumlarımızın üretiminin veya sertifikalı, tescilli ata tohumlarının satışının yasaklanması diye bir şeyin olamadığına vurgu yaptı.

Bakan Yumaklı, konuşmasında, 21 yıl öncesine göre sertifikalı tohum üretiminin 10 kat arttığını bildirdi, halihazırda 37 ata tohumunun tescillendiğini ve gen bankasında koruma altına alındığını, şu anda da araştırma enstitülerinde 313 ata tohumunun incelemesinin devam ettiğini söylemiş.

Bakanın bu açıklamaları kamuoyunda çıkan ata tohumu yasaklandı bilgileri üzerine yapılmış. Bakan özetle iyi yoldayız ve ata tohumuna dönüyoruz mealindeki bu açıklaması sırf günü kurtarmaya ve dedikoduların önüne geçmeye matuf bir açıklama.

Bakanlığın ürettiği ata tohumları Tarım İl Müdürlükleri tarafından halkımıza para karşılığı ile de olsa satılmayana kadar bizler bu çalışmaların sonuçlanmadığını düşünür ve öyle biliriz.  Sürecin anlatılması yerine keşke neticeye dair bir açıklama yapılsaydı.