Artık Tamamlansın…

Emeklilikte yaşa takılanlar için tek formül üzerinde çalışmalar sürüyor. AK Parti MYK toplantısında da ele alınan düzenleme kısa sürede tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Artık Tamamlansın…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmalar hız kazandı. Bakanlık bünyesinde oluşturulan çalışma grupları tarafından yaş, yıl, hizmet, emeklilik ve maaş konularında yoğun bir mesai var.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, masada tek formülün olduğunu açıklamıştı.O formülün detayları da ortaya çıktı. Erkeklerde 9000 gün ve 25 yıl, kadınlarda 7200 gün ve 20 yılı tamamlayanlar emeklilik hakkı kazanacak.

Düzenlemeden 1999 yılı ve öncesi işe girenler yararlanacak.Sadece SSK'ların değil, Bağ-Kur'lu vatandaşlar da sürece dahil edilecek. Bu kapsamda Türkiye’de 1 milyon kişi bulunuyor ve her yıl 450 bin kişi emekli oluyor. Yasanın hayata geçtiği dönemde 1,5 milyon kişinin emekli olması bekleniyor.

EYT konusu yaklaşık bir yıldır sürekli gündeme gelen bir konu ve hükümetin belki de yapacağı en önemli çalışmalardan bir tanesi. Milyonlarca kişinin beklediği ve müjde beklediği bu çalışma ile ilgili hemen her gün farklı haberler ve farklı formüller gündeme geliyor. 

EYT konusunun artık yavaş yavaş gündeme çıkması ve farklı konulara hükümetin yoğunlaşması gerekiyor. En kısa sürede EYT çalışmasının tamamlanarak yürürlüğe girmesi gerekiyor. Milyonlarca insanın gözü ve kulağı gelecek müjdeli haberde…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan çalışma tamamlandıktan sonra dosyanın sunulmasının ardından inanıyoruz ki EYT mağduriyeti sona erecek ve vatandaşlarımız mutlu olacaktır. 

Biraz daha sabır…