Artık İzlemiyor!

Son yıllarda başta deprem, olmak üzere pandemi, ekonomik sorunlar ve  göç sebebiyle durma noktasına gelen ekonomiyi canlandıracak projelerin hayata geçmesi için başta Elazığ TSO Başkanı İdris Alan olmak üzere ilimizin yeni milletvekillerinin ciddi atılımlar yapması şehirde memnuniyet oluştururken Elazığ Valiliği bünyesinde 2016 yılında oluşturulan ve şehrimizdeki yatırım ve girişimleri bir merkezden koordine edeceği açıklanmasına rağmen yıllardır sessiz kalan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi'nin ne zaman çalışmalara başlayacağı merak ediliyor. 

Artık İzlemiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Depremlerin ardından pandemi ve beraberinde getirdiği ekonomik sorunlar, Elazığ’ın büyük yara almasına neden olmuştu.  Bu durum başta şehir ekonomisi, sanayisi, sosyal yaşantısı ve turizmi olmak üzere birçok konu başlığında onlarca sorunun geri planda kalmasına neden oldu ve sorunlar daha da çoğalmaya başladı.

DEPREMİN YARALARI ÖNEMLİ ORANDA SARILDI

Elazığ, bu kez Türkiye’yi sarsan 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş deprem felaketiyle karşı karşıya kaldı. Şehrimizdeki binlerce yapı bu depremler nedeniyle hasar aldı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları ile depremin yaralarının sarılması için afet bölgesi olan illerde birçok ilçenin 6. Bölge teşviklerinden yararlanması kararı, depremin yaralarının sarılması için yeni bir umut oldu.

HEYECAN YARATTI 

Bereketli ovaları, su kaynakları, genç nüfusu, işgücü potansiyeli ve lojistik konumları ile sanayi alanında patlamaya hazır olan Kovancılar, Palu ve Karakoçan’ın bu teşviklerden yararlanacak olması ise bu ilçelerde ayrı bir heyecan yarattı.  Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak konuyu gündeme taşıyan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan’ın çağrısı ise heyecanı ikiye katladı. Başkan Alan, yurtdışındaki yatırımcılara bölgeye yatırım çağrısı yaparak bölgede kurulacak OSB’nin önemini ifade etti. 

YILLARDIR SESSİZ

Kentin gelişmesi, kalkınması, üretim ve istihdam olanaklarının daha da artırılması maksadıyla kamu ve özel sektör kuruluşları tarafından hazırlanacak önemli projelerin takibini ve koordinasyonunu sağlamak için kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin yıllardır sessiz kalması kamuoyunda merak uyandırdı. 2016 yılında kurulan ve büyük bir heyecan uyandıran bu birimin yıllar geçmesine rağmen yaptığı çalışmaların  neler olduğu bilinmiyor. 

YATIRIMCILARA NE KATKISI OLDU?

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi’nin yatırım aşamasında olan projelerin bürokratik süreçlerini izleyerek, herhangi bir tıkanma halinde ilgilileri haberdar etmek ve sorunun çözülmesi için harekete geçmelerini temin etme gibi bir görevi olan Koordinasyon Merkezi’nin Elazığ’a yapılan yatırımlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlemesi gerekirken yıllardır sessiz kalması kafalarda soru işareti oluşturuyor.

2016 yılında kurulan bu birimin şimdiye kadar yaptığı çalışmalar hakkında net bir bilgi vermemesi ve ilimizin kalkınması için ne tür yatırımcıların geldiği konusunda net bir açıklama yapmaması akıllara  Elazığ’a yatırım yapılmıyor mu? sorusunu getirdi.

YAKLAŞIK 6 YIL ÖNCE TOPLANTI YAPILMIŞTI 

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi ilk açıklamasını yaklaşık 6  yıl önce yapmıştı. Elazığ Valiliği’nde yapılan toplantıda, birimin faaliyetleri değerlendirilerek il genelindeki yatırımların izleme ve raporlama çalışmalarının sunumu gerçekleştirilmişti.

VALİLİK HAREKETE GEÇMELİ 

İlimizde yapılacak yatırımlara rehberlik etmek amacıyla ve çok iyi niyetlerle kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Biriminin dönemin valisi Murat Zorluoğlu sonrasında etkisiz ve işlevsiz kalmasına bir anlam veremediğini ifade eden vatandaşlar, bu birimin Vali Toraman tarafından yeniden fonksiyonel hale getirilmesini istiyorlar.