ARTIK BENLİK YOK, BİZLİK OLMALI

Erol KARA/Bakır Madenliler Kadın Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Lütfiye Gürgün, 'Artık benlik duygusundan çıkıp bizlik duygusuna geçmemiz lazım. Bizlik duygusu oluşursa Madenin sesi o zaman daha iyi çıkar. Tek başıma da olsam Maden için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Benle beraber olmak isteyenlere kapım açık 'dedi.

ARTIK BENLİK YOK, BİZLİK OLMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden ilçesinin kültürünü korumak, gelecek kuşaklara aktarmak, Madenli kadınları bir çatı altında toplayıp ilçe ihtiyaçlarına yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla Dernek kurduklarını söyleyen Lütfiye Gürgün, ‘’İnsanların kapıları çalınmış ama hep seçim döneminde çalınmış, belli beklentilerle çalınmış. Bizim gücümüz olmaya bilir ama kimseden beklentimiz de yok’’ şeklinde konuştu.

 

TEK BAŞIMA DA KALSAM MADENİN SESİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

Lütfiye Gürgün,” Maden de Kadın derneğinin eksikliğini hissettiğimiz için Bakın Madenliler Kadın Dayanışma Kültür Derneğini kurduk. Yetişkin insanlar kendi kararlarını alabiliyorlar ama, yaşlı engelli ve çocuklar her zaman kendi ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Tüzüğümüzde yaşlı ve engellilere de yer verdik. Maden ilçemiz büyük bir tehlike içerisinde tamamen kaldırılma ve taşıma durumu var. Bu konu ile ilgili Dernek olarak Madenlilerin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Tek başıma da olsam Maden için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Benle beraber olmak isteyenlere kapım açık, hiç kimse yanımda olmasa da sesimizi tek başıma duyurmaya çalışacağım.” dedi.

 

BU TOPRAKLARIN ÇOCUĞUYUM, HİZMET BOYNUMUN BORCU

Artık benlik duygusundan çıkıp bizlik duygusuna geçmemiz lazım diyen  Bakır Madenliler Kadın Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Lütfiye Gürgün,” Bizlik duygusu oluşursa Madenin sesi o zaman daha iyi çıkar. “ diye konuştu.

Gürgün,”Madenli kadınlar kapılarını bana açtılar ama ben o gönül kapılarını da açtığıma inanıyorum, çok mutlu oldular. İnsanların kapıları çalınmış ama hep seçim döneminde çalınmış belli beklentilerle çalınmış. Bizim gücümüz olmaya bilir ama kimseden beklentimiz de yok. Madenli kadınları dinledim. Ben onlara söz verdim. Onların sıkıntılarını muhakkak dile getireceğim.  Bu derneği kurarken hiç bir beklentim olmadı.Atalarım bu topraklarda doğmuş büyümüş. Atalarım ne Maden’den çıkmış ne Maden’i satmış. Bizde ki Maden sevdası genlerimizden geliyor.”dedi.