Arabalar İptal

Akaryakıta gelen son zamlarla vatandaşın kendi aracını kullanarak işe gidip gelmesi tarih oldu. Şehrin değişik mahaller ve bölgelerinde oturan vatandaşlar,  havaların soğuk olmasından dolayı araçların kısa mesafe de  daha çok yakıt tükettiği için işyerlerine özel araç yerine toplu ulaşım araçları ile gidip gelmeye başladılar.

Arabalar İptal
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem park sorununun olmaması hem de çok daha ekonomik olması dolayısıyla,  eğer arabanın gerekli olacağı bir durum ya da bir toplu bir alışveriş yapılmayacaksa minibüs ya da belediye otobüsleri tercih ediliyor.

Ancak bu konuda belediye otobüsleri ve özellikle şehrin bir başından bir başına tek biletle yolcu taşıyan ring seferlerini yapan otobüslerin hareket noktaları, hareket saatleri ve geçtikleri güzergâh konusunda bir bilgilendirme gerekiyor gibi. 

Vatandaş bu otobüsleri kullanmak istiyor ama durakta ne kadar beklerim, zamanında gelir mi diye bir endişe taşıyor. Bunu gidermek için Elazığ Belediyesi’nin SMS, sosyal medya ya da basın bültenleriyle vatandaşları güncel olarak bilgilendirmesi ile hem yolcu sayısı hem de vatandaşın bu seferlerden faydalanma imkânı artar.