Anlatmak İstediğimiz Buydu…

Hakimiyet Gazetesi olarak devamlı gündeme getirerek kaleme aldığımız yazıların başında Elazığ'ın tarihi yerlerinin tanıtımı ayrıca yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek için projelerin yapılmasıydı.

Anlatmak İstediğimiz Buydu…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre illerimizde yapılan tarihi geziler ve kültürel çalışmaları hep takip ettik ve neden Elazığ’da da bunlar yapılmıyor? diyerek yetkili kurumları göreve çağırmıştık. 

Yaptığımız haberler sonrası bizleri mutlu eden gelişmeler yaşanmaya başladı. Bu gelişme ise Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından başlatılan, Fırat Turu Projesi kapsamında Elazığ’a gelen turistler Harput'ta düzenlenen trekking turuna katılmasıydı. 

FKA tarafından Fırat Turu Projesi öncesinde doğa-kent entegre turizm rotalarının oluşturulması çalışmaları kapsamında Malatya ve Elazığ illerinde yürüyüş rotaları belirlenerek, turistlerin gideceği patikalarda iyileştirmeler ve işaretlemeler yapıldı.

Proje kapsamında bir turizm firması tarafından düzenlenen trekking turuna Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul'dan gelen turistler beş günlük programla, Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Eskibağlar Bağ Evi, Işıklar Köyü, Mor Ahron Kilisesi, Masara Kalesi, Saklıkapı Kanyonu, Fırat Nehri, Karaleylek Kanyonu, Palu Kalesi, Murat Nehri, Tarihi Murat Nehri Köprüsü, Palu Kalesi, Ankuzu Baba Türbesi, Ölbe Vadisi, Deve Mağarası ve Harput Kalesi gibi tarihi ve doğal güzellikleri içerisinde barındıran bölgelerde trekking gerçekleştirdiler.

Programın son gününde Harput’ta gerçekleşen tura Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ile Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ da katıldı.

Gönülbağ Köyü yakınlarında bulunan Ankuzu Baba Türbesi mevkiinde başlayan trekking Ölbe Vadisinden geçilerek Oymaağaç Köyünde tamamlandı. Oymaağaç Köylüleri tarafından ağırlanan turistlere bölgenin yöresel ürünleri ikram edildi. 

İşte istediğimiz ve Elazığ’a yakışan da buydu. Bu tür etkinlikleri sürekli yapmamız ve ilimizin tanıtımını etkili olarak kullanmamız gerekiyor. 

Bu tür çalışmalar da Fırat Kalkınma Ajansı’na destek olunmalı  ve bütün kurumların bu çalışmaları örnek alması gerekiyor.