Anlamlı Programlar… 

Elazığ mahalli müziğinin usta ismi Abbas Bakır, Elazığ Belediyesi ve Çaydaçıra Musiki Derneği ile ortaklaşa düzenlenen programla anıldı.

Anlamlı Programlar… 

Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar, Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Çaydaçıra Musiki Derneği’nin üyeleri, Abbas Bakır’ın ailesi ve sevenleri katıldı.
Programda, Elazığ ve Harput müziğine yıllarca gönül vermiş musikinin çınarı Abbas Bakır’ı daha yakından tanıtan panel ve sinevizyon gösterimi yer aldı.
Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ’ın oturum başkanlığını yaptığı panele Erdal Yalçın ve Celal Orhan konuşmacı olarak katıldı.
Bildiğiniz gibi Elazığ Belediyesi bu tür vefa programlarını belli zamanlarda yapıyor. Özellikle Harput musikisine yıllarını vermiş ve vefat etmiş üstatları anmak için programlar düzenliyor ve özellikle genç nesillerimize aktarıyor. 
Abbas Bakır’da Harput musikisine yıllarını vermiş ve tüm Elazığ’lıların kalbinde taht kurmuş değerli bir sanatçımızdı. Genç nesillerin çok fazla tanımadığı böyle sanatçılarımızı bizlere hatırlatılması hem değerli hem de çok anlamlı buluyoruz. 
Kültürümüzün gün geçtikçe unutulması ve yeni nesillerin böyle değerli sanatçılarımızı tanımaması elbette ki gençlerimizin suçu değil. Tanıtım noktasında sıkıntıların yaşanmasından dolayı. Elazığ Belediyesi böyle vefa programları ile üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor ve yapmaya devam edecek. İlgili derneklerimizin de ayrı programlar yaparak kültürümüzü ve sanatçılarımızı tanıtması ve anlatması gerekiyor. 
Harput Musikimizin unutulmaması için el birliği ile tanıtımlarımızı yapmamız ve yeni nesillere aktarmamız hepimizin görevi.