Ankete Bak Ama Gülme!

Her seçim öncesinde, daha önce bilinmeyen, adı sanı duyulmayan, sırf seçimden seçime piyasaya çıkıp sözde harman yapıp hasat toplamaya yeltenen sosyal medya anket sitelerine sizler de denk gelmişsinizdir.

Ankete Bak Ama Gülme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medya anketinin ne kadar sağlıklı, ne kadar suistimale açık ve aday adaylarının manipülatif müdahaleleri yanında site yöneticilerinin sonuçlar üzerinde masa başı değişiklik yapma gibi zaafiyetiyle güvenirliği sıfır olan bazı siteler, ne yazık ki bu seçimlerde de arzı- endam eylediler.
Adamlar o kadar profesyonelce(?)  yapıyorlar ki bu işi mevcut milletvekili Sermin Balık’ın ismi Şermin Balık olarak çıkıyor karşınıza. Dahası aday adaylığını açıklamamış ve böyle bir niyeti olmadığını kamuoyuna açıklamış  isimler de ankette yer bulmuş.
Ankete bakıldığında şehirde ciddi ağırlığı olan  ve listeye girme ihtimali yüksek olan isimlerin  az oy aldıkları görülüyor. Buna karşılık hiçbir şansı olmayan, aday listesine girmesi yönünde şehirde iki kişinin dahi inanmadığı isimler ise epey tıklanmış ve oy almışlar.
Aslında bu tablo bile, anketin ne kadar gayri ciddi olduğu, seçimin ve listenin oluşmasında etkili olacak geniş kamuoyunun bu tür anketlere itibar etmediği, gayri ciddi adayların öne çıkma gayretlerine rağmen ciddi ve vakur adayların bu tür anketlere prim vermediğini gösteriyor.