Ankara Lezzetlendi

İlimizin yöresel ürünlerinin tanıtılması ve il dışında yaşayan hemşerilerimize ulaştırılması amacıyla geçmişten bugüne çok sayıda tanıtım günleri düzenlendi.

Ankara Lezzetlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunların sonuncusu ise Ankara’da Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri adıyla düzenlendi.

Açılışında her siyasi görüşe mensup isimlerin aynı safta ve aynı kurdeleyi keserek güzel dilek ve temennilerde bulunması bile başlı başına bir Elazığ markasını ve nezaketini gösteriyordu. 

İlimizden çok sayıda esnafın katılması ve gerçekten bize has, bize özgü ürünlerin gelen ziyaretçilerle buluşturulması yönünde güzel bir başarı yakalandığını hem ziyaretçilerle görüşmelerimizden hem de televizyonların yayınlarından memnuniyetle öğrendik.

Ancak bu tanıtım günlerinin bir de şablonlaşmış klasiği var. İllerin tanıtım günlerini mesken tutan ve ilimizden olmayan esnaflar, her ilin tanıtım günlerinde tezgâhları sabit kalırken sadece brandaya yazdıkları yazılar değişiyor. Aynı stant, bir hafta Elazığ, bir hafta Malatya, bir hafta Tokat ve diğer illerin sözde ürünlerini satıyor.

Elazığ günlerinde bir stantta kızartılmış ve yumurta şeklinde stantlara konulan içli köfteleri, Gaziantep salçalarını ve diğer yörelere has ürünleri görünce bu cümleleri yazmak durumunda kaldık.

Organizatörlerin dışında gelişen  fakat Elazığ algısını ve lezzetlerini farklı yansıtan bu görüntülerin yaşanmaması dileğiyle Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri’ne emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.