Ankara'da Elazığ Rüzgarı Esecek!

Ankara Elazığ Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ergün 17 Eylül'de düzenleyecekleri Peynirli Ekmek gününe Ankara ve çevre illerde yaşayan tüm Elazığlıları beklediklerini ifade etti.

Ankara'da Elazığ Rüzgarı Esecek!

17 Eylül Pazar günü Ankara’da Elazığ rüzgarı esecek. Ankara Elazığ Kültür Derneği ev sahipliğinde Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Peynirli Ekmek günü düzenlenecek. Elazığ Belediyesi kürsübaşı ve folklor ekibinin  türküleri ve gösterileriyle katılacağı bu özel güne  dernek başkanı Mehmet Ergün tüm Elazığlıları davet etti. Ergün “17 Eylül Pazar günü  peynirli ekmek günü düzenleyeceğiz.  Şahin başkanımızla görüştüm sağ olsun kürsübaşı ve folklor ekibini Elazığ’dan gönderecek.   Kahramankazan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının destekleriyle büyük bir piknik alanları var orada etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.  En az 3 dört bin kişinin katılım sağlayacağını düşünüyoruz. Davul klarnet ve folklor eşliğinde güzel bir şölen havasında İnşallah geçecektir. Elazığ’dan fırıncı arkadaşlarımız gelecek. Ankara’da kendi fırınımız var. Sıcak bir şekilde peynirli ekmek yapmış olacaklar. Yöresel ürünlerimizin satılacağı stantlarımız olacak. Orta yaş üstü hemşerilerimiz iyi hatırlar. Bizim eskiden bu mevsimde kavurma yapardık.  Bu yıl kavurma da koyacağız. Elazığ’dan getirttikleri ürünleri peynirli ekmek gününde stantlarımızda aradıkları her şeyi bulacaklar” diye konuştu.

Ankara'da Elazığ Rüzgarı Esecek!

Ankara'da Elazığ Rüzgarı Esecek!

Derneğin kuruluşu ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler de veren Ergün “ Elazığ Kültür Derneği 1948 yılında Ankara’da milletvekilleri ve bürokratlarla birlikte kuruldu.  O günden bugüne yaklaşık 75 yıldır o ocak hiç sönmedi.  Eski başkanlarımızın yapmış oldukları hizmetleri biraz daha ileri götürmek için çaba sarf ediyoruz.  Son 20 yıldır derneğimizin her kademesinde yer aldım. Son 6 yıldır da başkanlığını ben yapıyorum. Dernek olarak birinci gayemiz Elazığ kültürüne, folklorüne, büyüklerine hürmeti küçüklerine sevgiyi Harput eşrafında olan örf ve adetlerimizi bir nebze de olsa  Ankara’daki Elazığlılara yansıtmak adına Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:99 Maltepe Ankara adresimizde hizmet vermekteyiz. Derneğimizin  şuan 3 bin kayıtlı üyesi bulunmaktadır.  Dernek çalışmalarından bahseden Ergün “Derneğimizde okulların açılmasıyla folklor, ud, cümbüş ve keman  kursları da veriyoruz. Ramazan ayında  500-600 kişiye iftar yemekleri veriyoruz. Sahur halaylarımızı artık geleneksel hale getirdik. Son iki yıldır Ankara’da millet bahçesinde yapıyoruz.  Elazığlı sanatçılarımızın katılımıyla kürsübaşı geceleri düzenliyoruz. Dernek binamızda 15 günde ya da ayda bir defa konusunda uzman konuklarımızla çeşitli bilgilendirme toplantıları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara'da Elazığ Rüzgarı Esecek!