Anahtar Yüzde 7'de

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Asal Araştırma Şirketi'nin 25 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında 26 ilde yaptığı araştırmaya göre Erdoğan'ın oy oranı yüzde 46.8, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 42.2, Muharrem İnce'nin oy oranı yüzde 8.4, Sinan Oğan'ın oy oranı ise yüzde 2.6 olarak belirlenmiş.

Anahtar Yüzde 7'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aynı Anket sonuçlarına göre seçim ikinci tura kalırsa da Recep Tayyip Erdoğan birinci çıkıyor. Erdoğan'ın oy oranı yüzde 51.4 olarak açıklanırken Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 48.6 olarak belirlenmiş.

Bu ankette öne çıkan şu ki  ilk turda iki taraf da kendi adayını sonuna kadar desteklemekte kararlı. Ancak ikinci turda işler değişiyor. Birinci tur seçimde Erdoğan’a oy vermeyip sırf değişim olsun diye diğer adaylara destek veren yüzde 7-8 puanlık seçmen, ülkenin bir kaos ve istikrarsızlık havasına girmemesi ve özellikle HDP’nin huzursuzluğa sebep olan  taleplerine kapı aralamamak için Erdoğan’a oy verecek. 

Ankette de görüldüğü gibi, seçimin anahtarı HDP’nin oylarında değil, ülkenin geleceğini düşünen fakat siyasi bağnazlıktan ziyade reel düşünen yüzde 7-8’lik bir gurup belirleyecek.