Ana Muhalefet El Değişti

2 bin nüfus şartını yerine getirdiği için yeniden belde statüsü kazanan Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga'da yapılan seçimde belediye başkanlığını AK Parti adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.

Ana Muhalefet El Değişti

Seçimde Kaşıkçı 979, Deva Partisinden Şerafettin Kaplan 23, Yeniden Refah Partisinden Hakan Kuşçu 47, Saadet Partisinden İbrahim Çolak 16, Memleket Partisinden Osman Dede 22, Adalet Partisinden Emine Yayla 24, Türkiye Değişim Partisinden Kamil Erdoğdu 14 oy aldı, Demokratik Sol Partiden Namık Kaya'ya ise oy çıkmadı.

Bu seçimin sonucu,  bir değil onlarca mesaj barındırıyor. Öncelikle bu seçim muhalefet için büyük dersler içeriyor. CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi aday çıkarmayıp Deva Partisinin adayını desteklediler ve sadece 23 oy almış.  

6’lı masanın diğer bir üyesi olan Saadet Partisi’nin adayına ise sadece 16 oy çıkmış. 

Buradan çıkan sonuç şudur ki vatandaş asla muhalefete ve onun üyelerine güvenmiyor ve ülkeyi düze çıkartacak bir kadro olarak görmüyor.

Ak Parti’ye de bir mesajı var.  Seçmen Ak Parti’ye; “Son yıllarda ekonomi başta olmak üzere birçok alanda sorun yaşamamıza sebep olduysanız da bunun üstesinden gelecek de sizlersiniz. Ama bunu yaparken içinizdeki  fırsatçıları, rantçıları ve çıkarcıları bünyenizden uzaklaştırın.” mesajını veriyor. Diğerlerinden bir şey olmaz diyor.

Dodurga seçimlerinden çıkan bir önemli sonuç da vatandaşın Yeniden Refah Partisine ciddi bir yönelim göstermesi ve sorunların çıkış adresi olarak görmesi.

Dodurga’da YRP ikinci ve ana muhalefet partisi olmuş durumda. İktidarın ve Millet ittifakına mensup tüm partilerin ciddi bir yüklenme yaptığı Dodurga’da Millet ittifakına mensup tüm partilerin toplam oylarından daha çok oy alıp halkın teveccühüne mazhar olan Fatih Erbakan’ın Genel Başkanı olduğu YRP, ikinci parti olmuşsa, bu partinin iktidara yürüyüşünün ayak seslerinin bugünden duyulmasıdır.