YERSEN!

ŞEHRİN BİR KURUMUNU DAHA KAYBEDİYORUZ. BÖLGESİNDE EN GÜÇLÜ MEDYA KURULUŞLARINA SAHİP OLAN ELAZIĞ, BİR DARBEYİ DE BASIN İLAN KURUMUNUN MALATYA'YA TAŞINACAK OLMASIYLA ALMIŞ OLACAK. SEKTÖR TEMSİLCİLERİ DUYARSIZLIKTAN YAKINIYORLAR

TAKİP ET
Haber: Nisa YILMAZ

Elazığ, geçmişten bugüne gelişme yerine elindekileri kaybederek güç kaybetmesiyle gündeme geldi. Birçok kamu kurumunun geçmişte ilimizde olmasına rağmen zaman içerisinde bu kurumların farklı illere aktarılmasının son örneğini Basın İlan Kurumu'nun Malatya'ya taşınmasıyla yaşayacak.

 

GÜÇLÜ MEDYAYA RAĞMEN

Malatya'ya nazaran hem güçlü medya kurumlarının olması hem de ilan miktarının daha fazla olmasına rağmen Basın İlan Kurumu'nun kapatılarak gazetelerimizin Malatya Basın İlan Kurumuna bağlanması şehirde ciddi bir tepki oluşmasına sebep oldu.

 

KÜÇÜLME Mİ? YOK SAYMA MI?

Basın İlan Kurumunun kapatılarak Malatya'ya bağlanmasını Elazığ'ın gerçekleriyle bağdaşmadığını belirten yerel medya çalışanları, ciro ve sorunsuz bir işleyişi hayata geçirerek basın ilan kurumunun işini kolaylaştıran medya kuruluşlarının görüş ve önerileri alınmadan yapılan bu çalışmanın çok da inandırıcı olmadığını ifade ettiler.

 

SİYASİLER YİNE DUYARSIZ

Her konuda olduğu gibi Basın ilan kurumunun kapatılarak Malatya taşınması olayında da siyasilerin duyarsız kaldığını belirten vatandaşlar, boş olmasından dolayı çürümeye terk edilen eski hastane binaları konusunda bile bir proje geliştiremeyen, bu hususları gündemine bile almayan siyasilerin Basın ilan Kurumu konusunda da sessizliğe büründüklerini ifade ettiler.

 

BÖLGE ELAZIĞ OLMALI

Malatya'ya bağlanması planlanan Elazığ Basın İlan Kurumu'nun Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin medya potansiyelleri düşünüldüğünde Elazığ'ın bölgeye hitap eden bir konumda olduğunu ifade eden sektör temsilcileri Malatya yerine Elazığ'ın Bölge Müdürlüğü statüsüne kavuşmasını beklediklerini belirttiler.

 

BASININ SESİ Mİ KESİLMEK İSTENİYOR?

İlimizde bugüne kadar geçmişte Valilik Basın Müdürlüğü ardından da ilk kez kurulan basın İlan Kurumu aracılığı ile çok güzel hizmetler ortaya koyduklarını ifade eden basın çalışanları, Malatya'ya bağlandıklarında her gün bu ile gazete göndermek zorunda olduklarını, yazışmalarını da yine bu şehirdeki kurumla yapmak zorunda olacaklarını belirterek bu durumun artı bir maliyet ve külfet getireceğini dile getiriyorlar.

Bu uygulama ile köklü ve saygın bir medya tarihine sahip ilimiz yerel gazetelerinin sesinin kesilmesinin amaçlandığını belirten sektör temsilcileri, siyasilerin bu konuda adım atmasını beklediklerini ifade ettiler.



 

Bakmadan Geçme