Yağsa da Hoş Yağmasa da…

Bizlerin de yazmaktan artık bizar olduğumuz 2023'te yapılacak seçimler yaklaşırken muhalefette, Cumhurbaşkanı adaylığı belirsizliği gittikçe derinleşiyor.

TAKİP ET

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık için ismi ön plana çıksa da Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da adı konuşulmaya devam ediyor.
Bir türlü aday belirleyemeyen altılı masada özellikle CHP kurmayları, belirli aralıklarla canlı yayınlara çıkarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğiyle ilgili konuşuyor.

Bu isimlere son olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel eklendi.

Kılıçdaroğlu'nun, kazanmakla kalmayıp çok ciddi bir fark atacağını da sözlerine ekleyen Özel, "Kemal Bey kesin kazanır. Kemal Bey çok ciddi bir farkla kazanır. Kemal Bey'in üzerinde bu masayı aşan bir beklenti var." dedi.

Özgür Özel, konuya ilişkin açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

"Kemal Bey kesin kazanır. Kemal Bey çok ciddi bir farkla kazanır. Kemal Bey'in üzerinde bu masayı aşan bir beklenti var. Kemal Bey kesin kazanır ama bu Özgür Özel'in, CHP'nin söyleyeceği bir şey değil. Biz soruyoruz Kemal Bey'e, 'Adaylık için isminiz geçiyor, herkes sizi istiyor. Örgütten baskı var. Çıkıp adayımız Kemal Bey demeli miyiz?' diyoruz. 'Siz benim ve parti adına konuşuyorsunuz. Çerçeve şudur. Altılı masanın tam mutabakatı ve bizim adayımız 13. cumhurbaşkanı olacak' diyor."

6'lı masanın tam mutabakatını alan isim 13. Cumhurbaşkanı olacak ve o isim de Kılıçdaroğlu'dur diyor Özgür Özel.

Anlaşılmayan konu şu: Bildiğimiz kadarıyla CHP'nin bir kanadı dışında altılı masanın diğer beş üyesinden adayın Kılıçdaroğlu olması yönünde bir beyan gelmedi. Hatta tam aksine hepsi ağız birliği etmişçesine Kılıçdaroğlu'nun adı geçtiğinde “Adayımız kazanacak bir isim olmalı” diyerek alenen çekincelerini koyuyorlar.

Bir tarafta beş liderin istemediği bir Kılıçdaroğlu, diğer tarafta Kılıçdaroğlu'nun aday olup açık farkla kazanacağını iddia eden CHP'nin a takımı.

Yazının girişinde de bir nebze dile getirdiğimiz gibi bizler de artık Millet ittifakının adayının kim olacağına dair dedikodulardan usandık.

Bu konuda geldiğimiz nokta, yıllarca Zekai Tunca ustadan dinlediğimiz şarkının sözlerindeki gibi.

“Artık yeşerecek bir dalım yok

Yağmurlar yağsa da hoş yağmasa da

Üç günlük ömrümü bir günde yitirdim

Yarınlar gelse de hoş gelmese de…

Artık bu konuda kalem oynatmak istemiyoruz. Zira Kılıçdaroğlu aday olsa da boş olmasa da.. Zira Erdoğan, milli duruş ve çıkışlarıyla seçimleri şimdiden almış gözüküyor.

Bakmadan Geçme