'Ulaşım Sorunu Yaşıyoruz'

Mahallelerinde aile hekimliği sayısının 4'e çıkarıldığını, yapımı bitme noktasına gelen geri dönüşüm parkının önemli bir hizmet olduğunu ve kar yağışı sonrasında vatandaşların hiçbir zorluk yaşamadığını ifade eden Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fethi Ayaz, ulaşım konusunda sorun yaşadıklarını bu nedenle  saatlik otobüs seferlerinin 3'e çıkartılmasını istediklerini dile getirdi.

TAKİP ET

Kübra Kabukçu/Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fethi Ayaz, Elazığ Hakimiyet Gazetesi'ne mahallelerinde yapılan hizmetler hakkında önemli bilgiler verdi.

Muhtar Ayaz yaptığı açıklamada, “Mahallemiz de çok büyük sorunlarımız yok. Elazığ Belediyesi'nin hizmetlerinden memnunuz.” dedi.

AİLE HEKİMLİĞİ SAYISI 4'E ÇIKARTILDI

Muhtar Ayaz sözlerine şöyle devam etti: “Mahallemiz de aile hekimliği sayısı 4'e çıkartıldı. Aile hekimlikleri arttıkça eczane sayılarımız da arttı. Sarı ve beyaz evler denen bölgemiz tek katlı evlerin imar durumu daha önce riskli alan edilen bölge. Kentsel dönüşümden dolayı Şahin Şerifoğulları'nın çabaları ile bunlar yeniden parsellendi. Bunlar kendileri müteahhitte verilecek şekilde düzenlendi. 3 ev,5 ev bazı yerde 10 ev birleşerek tek parsel oldu. Bunlar kendileri görüşüp müteahhitle anlaşarak verebilecekler.” dedi.

ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINDI

Muhtar Ayaz, “Depremde bizim mahallemizdeki Güneş sitesi hasar almış ve yıkılmıştı. Kentsel dönüşüm alanın da devletimizin çabaları ile hemen yapılarak teslim edildi. Şuan da vatandaşlarımız oturuyor. Muhtarlığımızdan çayda çıra kavşağına kadar olan alandaki havai elektrik hatları yer altına alındı. O kötü görüntü ortadan kalktı.” dedi.

BELEDİYENİN HİZMETLERİNDEN MEMNUNUZ

Elazığ Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduklarını ifade eden Muhtar Ayaz, “Elazığ Belediyesinin hizmetlerinden memnunuz. Temizlik konusun da ise mahalle çavuşumuz bizimle her zaman irtibat halinde. Bize bildirilen bir sorunu ilettiğimiz de hemen sorunu çözüyorlar. Kar yağışı biliyorsunuz etkili oldu. Bu nedenle de belediye ekiplerine ayrıca teşekkür ediyorum. Her hangi bir sorunla karşılaşmadık. Mahallemizin yüksek kesimlerinde oturan vatandaşlarımız ile yaptığımız görüşmede hiçbir sorun yaşamadıklarını ifade ettiler. Bu nedenle Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

OTOBÜS SAYILARININ ARTIRILMASI İÇİN BELEDİYE İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Geri dönüşüm parkının mahalleleri için önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Muhtar Ayaz,“171.sokakta 11812 metrekare alan içinde yapımı bitme noktasına gelen geri dönüşüm parkımız var. Bölgenin en büyüğü. Bu hizmet mahallemiz için çok önemli. Ayrıca 170.sokakta TOKİ camisinin karşısında bulunan 6753 metrekare olan arsaya aile sağlık merkezi yapıldı. 3 doktor 2 yıldan beridir hizmet veriyor. Son olarak ise Otobüs sayısının artırılması için belediyemiz ile görüşmelerimiz sürüyor. Otobüslerin saatlik sefer sayısının 3'e çıkarılmasını istiyoruz, nüfus yoğunluğundan dolayı. Şahin Başkanımızın inşallah bu sorunu çözeceğine inanıyoruz.”dedi.

KAR YAĞIŞINDA HİÇ BİR SORUN YAŞAMADIK

Kış aylarında yağan kar nedeniyle mahallelerinin yüksek kesimlerinde hiçbir sorun yaşanmadığını ifade eden Muhtar Ayaz,“ Bizim Cumhuriyet Mahallesi hem nüfus bakımından hem yüz ölçümü bakımından büyük bir mahalle konumunda. Mahallemizin kuzey batı kısmı meyilli bir alana sahip olmasından dolayı kışın bazen sıkıntılar yaşıyorduk. Bu sıkıntılar olacağı zaman hava durumunu belediyemiz önceden takip ediyor. Eğer bu akşam kar yağacaksa hemen gündüzünden orada ekipleri bekletiyorlar. Herhangi bir sıkıntı olmaması için sabahın ilk ışıklarında kar yağar yağmaz gerekli müdahaleleri yapıyorlar. Bu kar yağışında da sorun yaşamadık.” dedi.

Bakmadan Geçme