Turizmde de Fırat

Fırat Üniversitesi son bir yıl içinde hem akademik, hem kurumsal tesisleşme hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerde destan yazıyor.

TAKİP ET

Bilimsel birçok araştırmalarda dünya ve ülkemiz üniversiteleri arasında önemli noktalara ulaşan, Diş Hastanesi başta olmak üzere kurumsal tesisleşme ve iyileştirme çalışmalarına hız veren Fırat Üniversitesi, ilimizin en çok eksikliğini duyduğu ve yaşadığı tanıtım ve turizmine verdiği katkıyla da göz doldurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Keban baraj gölünde feribot gezisi ile bölgeyi üniversite öğrencilerine tanıtan Üniversite yönetimi, bu kez de trenle tarihi ilçemiz Palu'ya bir gezi düzenledi.

Sonbaharın oluşturduğu renk cümbüşü içerisinde tren yolculuğu yapan öğrenciler Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan canlı müzik dinletisinde de vagonların içerisinde gönüllerince eğlendiler. Palu Tren Garında mehteran takımı tarafından karşılanan öğrenciler, ilçe merkezini de yine mehteran takımı eşliğinde gezdiler.

Başta Palu kalesi olmak üzere, tarihi camiler, türbeler, kilise, köprü ve Palu konağı gezildikten sonra yamaç paraşütü ve rafting gösterisi izlendi ardından da trenle Elazığ şehir merkezine dönüldü. Son zamanlarda artan sosyal etkinliklerden dolayı oldukça mutlu olduklarını belirten öğrenciler, gerçekleştirilen etkinlikler nedeniyle Fırat Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ettiler.

İlimizde turizmin geliştirmesi ve tanıtımın yaygınlaştırılması için kurulmuş bazı kamu kurumlarının ısrarla sürdürdükleri proje üretememe tembelliğine rağmen Fırat Üniversitesi bu boşluğu çok iyi dolduruyor ve takdir ediliyor.

Dememiz o dur ki, “bir şey değişir her şey değişir” sözünün somut ve en belirgin örneği Fırat Üniversitesidir. Darısı diğer kurumların başına..

Bakmadan Geçme