TOKİ'lerde Kayıp Seçmen

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Elazığ'da yapılan TOKİ konutlarında oturan bazı vatandaşların ikametgâhlarını değiştirmediği için sorun yaşandığı ifade eden Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse,  TOKİ konutlarında oturan bazı vatandaşlarımızın  ikametgâhlarını yeni taşındıkları adrese taşımadıkları için oylarının çıkmadığını ifade etti. 

TAKİP ET

Kübra Kabukçu/14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere 5 gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimlerde yaklaşık 64 milyon kişinin oy kullanacağını açıkladı. Seçmen kâğıtları da seçimlerde nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacağını gösteren önemli belgelerden birisi olarak biliniyor.

E-DEVLET'TEN SEÇMEN KAĞIDI NASIL ALINIR?

Seçmenler e- Devlet sistemindeki “Nerede Oy Kullanacağım” bölümünden sorgulama yaparak Seçmen Bilgi Kağıdının dökümünü alabilirler.

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILABİLİR Mİ?

Seçimlerde seçmen kağıdının bulundurulması zorunlu değil. Seçmen kağıdınız yoksa eğer Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabiliriz. Seçmenlerin oy verme günü, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.

TOKİ KONUTLARINDA OTURAN VATANDAŞLARIN DURUMU

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Elazığ'da da seçmen kağıtları muhtarlıklardan vatandaşlara teslim edilmeye başlandı. Elazığ'da bulunan muhtarlar vatandaşların talepleri ve seçmen kağıtlarının verilmesinde büyük bir gayret gösterirken, özellikle TOKİ konutlarında oturan bazı vatandaşların ikametgahlarını taşındıkları konutlara almadıkları için sıkıntı yaşadıkları ifade ediliyor.

BAZI VATANDAŞLAR YENİ İKAMETGÂHLARINI ÇIKARMAMIŞ

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse yaptığı açıklamada, “Vatandaşlar seçmen kağıtlarına ulaşamıyorsa, E-Devlet üzerinden seçmen sorgulaması yaparak kağıtlarını alabilirler. Bir de YSK internet sayfasından alabilirler. TOKİ konutlarında oturan bazı vatandaşlarımız eski evlerinin ikametgahlarını yeni adreslerine almadıkları için sıkıntı oluyor. Birçok vatandaşın bu nedenle oyu çıkmadı.” dedi.

BAZI VATANDAŞLARIN OYU ÇIKMADI

TOKİ konutlarına taşınan bazı insanların ikametgahlarını almadıkları için oylarının çıkmadığını ifade eden Yavuz Köse, “TOKİ konutlarında oturan insanlarımız çoğu adreslerini yeni taşındıkları yere aldı ama bir çok vatandaş almadığı için oyu çıkmadı. Askı listesinde biz uyarı verdik kendilerine, yeni ikametgâhlarını alın diye. Bir de oylarınızı kontrol edin diye. Geneli yaşlı kesim olduğu için halen eski evlerinin ikametgâhı var.” dedi.

BLOK DEĞİŞMİŞ, İKAMETGÂH ALMAMIŞLAR

Kentsel dönüşüm nedeniyle evi yapılmış ama bloğu değişmiş bazı vatandaşlar da ikametgah değiştirmediği için oyunun çıkmadığını ifade eden Yavuz Köse, “Örnek verirsek kentsel dönüşümde yeni evi yapılmış, blokları değişmiş. Bu nedenle ikametgahlarını almayanlar var. Bu kişilere YSK sayfasından baktığımız zaman hiçbir yer de oyları yok. Bu TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarımızın büyük bölümü ikametgâhlarını almış ama yine de belli bir kesim adreslerini almadıkları için bu sıkıntı oluyor.Bazı vatandaşların eski ikametgahlarının olduğu yerlerde oyu çıkıyor ama bazı vatandaşların oyu çıkmıyor. Elazığ genelinde böyle sıkıntılar ne yazık ki oluyor TOKİ konutlarında.” dedi.

Bakmadan Geçme