Soylu Zorlanır mı?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 'Yarın burada Süleyman Soylu ilgili bir dosya açıklayacağım. Cevabından kaçamayacağı yine kimyasının bozulacağı bir dosya açıklanacak. Özgür Özel yarın o dosyayı açıklamayacak bir durumda olursa, başıma bir şey gelirse diye üç arkadaşıma daha verdim dosyayı, ben açıklayamazsam onlar açıklayacak' diye konuştu.

TAKİP ET

Meclis'te konuya ilişkin dikkat çeken bir basın toplantısı düzenleyen CHP'li Özgür Özel, İBB çalışanlarının terör irtibatları konusunda yaptığı açıklamalar üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek şunları söyledi;

"Sen İBB dersen biz de sana senin yardımcının kardeşinin de FETÖ'de firarı var deriz, o zaman hiçbir cevap veremezsin. Sonra savunma. Çataklı öyle yaptı, böyle yaptı. Süleyman Soylu'dan savunma, zaten 3,4,5 yıldır kardeşiyle görüşmüyor. Ertesi gün Çataklı diyor, geldi, ifade verdi. Süleyman Soylu'nun ruh halini buradan görebiliyor musunuz? Çataklı'dan da şu sorulara yanıt bekliyoruz. Ne zaman geldi? Hangi yolla geldi? Her aranan gibi havaalanında gözaltına alındı mı? Terör savcısının karşısına çıkarıldı mı? Tutuklandı mı? Ev hapsi mi var? Yoksa bırakılıp sınırı geçip, Bali'ye, Paris'e, Pensilvanya'ya kaçtı mı? Bunlara cevap da bekliyoruz.”

CHP'li Özgür Özel belli ki FETÖ üzerinde yürüyecek Soylu'ya. Özellikle bakan yardımcısı Çataklı'nın kardeşi üzerinden iddialarda bulunacak.

Ak Parti'nin Fetö ile imtihanı gerçekten çetin oldu. Bu yapılanmanın palazlanmasında az katkıları yok. Ancak destekler sürdüğünde Ak Parti ve Erdoğan'ın bu yapıya bakışı “alnı secdeye giden insandan zarar gelmez” düşüncesi ve onlara herhangi bir kötülük düşünmeyecek gözüyle bakmasından kaynaklandı. Ve günün birinde “aldandık” diyerek bu hatadan özür dilendi.

15 Temmuzla birlikte de FETÖ'nün küresel bir projenin dini değerlerle takiyyelendirilmiş işbirlikçisi ve taşeronu olduğu ortaya çıktı.

17-25 operasyonları baz alınarak sonrasında bile bu yapıyla irtibatını sürdürenler, FÖTÖ terör örgütü mensubu sayıldı.

15 Temmuzdan sonra yapılan yargılamaların ne kadar adil olup olmadığı, FETÖ borsasının kurulup kurulmadığına dair tartışmaları bir kenara bırakırsak, sürecin suçsuz mağdurları olduğu gibi suçlu korunanları ve berat ettirilenleri de oldu.

Ak Parti'nin 17-25 Aralık öncesindeki tutumunu varıp aldanmışlık olarak düşünelim. Ama 15 Temmuzda önemli bir şey oldu. 251 şehit verdiğimiz o hain gecede tanklar ve savaş uçakları masum insanlarımızın ve askerlerimizin üzerine bombalar yağdırdı ve dünya alem FETÖ'nün asıl hedefinin ne olduğunu gördü.

Ak Parti'nin “aldandık” itirafına karşın diğer siyasi partiler sırf iktidarı yıkacaklar diye bunlara destek verdi, onların gazetelerinin kapatılması karşısında eylem yaptı, yurtdışına kaçan gazetecilerine sahip çıktı ve halen de bu destekleri gizli ya da açık devam ediyor.

Bu ülkede FETÖ aleyhine konuşacak en son parti CHP'dir. Kılıçdaroğlu'nun kaç danışmanının FETÖ'cü olduğu, bu yapılanmanın önemli isimleriyle nerede görüştüklerine dair yığınla haber düştü medyaya.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'ndan sonra olası bir genel başkanlık yarışında kendine alan açmak için Soylu'yla çarpışıp prim yapmak istiyor ama kiminle dans ettiğinin çok farkında değil. Özel bir konuşsun ve döksün eteğindeki taşları, bakalım nasıl karşılık görecek Soylu'dan.

Bakmadan Geçme