Şehrin Hafızasına Altın Harflerle Kazınacak Bir Hizmet

24 Ocak 2020'de ilimizde meydana gelen 6.8'lik depremde 5 bina yıkılmış 37 kişi de hayatını kaybetmişti.

TAKİP ET

İlimizin akciğerleri olarak görülen ve geçmişte merhum Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz döneminde resmi kurumların bahçe duvarları geri çekilerek iki yönlü yeşil kuşak olarak halkın hizmetine sunulan Zübeyde Hanım Caddesi ile ilgili ikinci müjde Başkan Şahin Şerifoğulları'ndan geldi.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile ilimiz milletvekili Metin Bulut'un üzerinde uzun süreden beri çalıştıkları projeye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü onay verdi.

Bu onayla birlikte Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nün alanı, millet bahçesi yapılmak üzere tahsis edildi. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ise Hankendi bölgesi Malatya Karayolu üzerinde bir alana yapılacak.

Başkan Şerifoğulları, bu müjdeyi; Kıymetli Hemşehrilerim; Şehrimizin uzun yıllardan beri kronik problemi olan 8. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün şehir merkezinden taşınması ile ilgili görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Bölge Müdürlüğü'müzü Malatya yoluna taşıyarak yerine Millet Bahçesi'ni yapıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımız Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu'na, Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” diyerek halkımıza duyurdu.

Bu başarı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile Ak Parti Milletvekili Metin Bulut'un başarısıdır. Yine bu başarı Elazığ'a yakın ilgi ve desteğini 24 Ocak 2020 depreminden beri esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un başarısıdır. Ve yine bu başarı, kendi bakanlığına bağlı alanı ilimiz siyasilerinin talebi ile itirazsız millet bahçesi yapılmasına tahsis eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na aittir.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün alanının millet bahçesi olarak yapılmasında takım ve ekip ruhuyla çalışan ilimiz yönetici ve siyasilerini tebrik ediyoruz.

Şehir tarihinde bir dönüm noktası olan bu karar ve adımla bir hayalimizi daha gerçeğe dönüştüren Başkan Şerifoğulları ve Milletvekili Bulut'a şehrin geleceği adına ve şehir halkı olarak teşekkür ediyoruz. Bu katkı ve emek unutulacak ve yok sayılacak bir gayret ve hizmet değildir ve şehrin hafızasına altın harflerle yazılmıştır.

Yorumlar 6
Berat yıgıt 05 Mart 2023 00:43

Keşke birazda sanayi mahallesine hizmet verilse çimento fabrikası kalksa sanayi burdan kalksa

Molla23 04 Mart 2023 21:50

Kardeşim her şeyi güzel diyorsunuz da. Bu vatandaşlar bu kurumlara nasıl gidecek hiç düşündünüz mü. Çimentoyu neden taşıyamıyorsunuz. En başta taşınması gereken bir yer. Elazığ belediyesinde taşıyın. DSİ. Yide taşı. Yine birilerine anladınız

Remzi yeşil 04 Mart 2023 21:12

Park ve bahçe başka bir şey yok, şehir Merkezi bitik her yer işgal altında denetimsizlik had safhada , seçim yatırımı yapmaktan başka bir düşüncesi olmayan başkan şehri mahvetti

Adem er 04 Mart 2023 19:01

Çok isabetli olmuş bir kuşum otopark olarak ayrılmalı. Hatta belediye otobüs harekat yeri ayrılmalı

Hacı 03 Mart 2023 23:48

Çimento fabrikası nı da kaldırabilseniz çok güzel olur

Şuayip Kaya 03 Mart 2023 23:43

Bahse konu güzergahtaki tüm kurumlar yenilerinin yapılmasıyla beraber durmaktalar… Daha öncede Akpınar Mahallesinde bulunan Karayollarına ait araziyi değerlendirildi mi? Madem yeşil kuşak projesi uygulanacaktı neden Valilik eski yerleşkesine yapıldı, neden 60’lar sitesi eski yerine yapıldı, neden DSİ aynı yerine yeniden inşa edildi, neden neden??? Bu mu başarı?

Bakmadan Geçme