Projeye Sahip Çıkalım…

Elazığ Belediyesi yaptığı çalışmalar ile hem Elazığ'ın geleceği hem de ülkemizin geleceği için hayati önem taşıyan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

TAKİP ET

Elazığ Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında konuşlandırılan ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri' ülke gündeminde geniş yer buldu.

Elazığ Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla kentin birçok noktasına 'Mobil Atık Getirme Merkezi' oluşturdu.

Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi kapsamında kent genelinde belirlenen yerlere Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ikili atık kumbaraları kuruldu.

Kağıt, karton, plastik, bitkisel ve cam bölmelerinden oluşan kumbaralarla vatandaşlara geri dönüşümü bilinçlendirmek ve geri kazanılabilir atıkların diğer atıklara karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlenmesi planlanıyor.

Hayata geçirilen bu projenin Elazığ için büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Öyle ki kağıt, karton, plastik, bitkisel ve cam bölmelerinden oluşan kumbaralarla vatandaşlara geri dönüşümü bilinçlendirmek ve geri kazanılabilir atıkların diğer atıklara karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlenmesini planlamak büyük önem taşıyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın da önem verdiği bu projenin ilimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bu projeye destek vermesini istiyoruz.

Bakmadan Geçme