PROJELERE YENİ ÖDENEK

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN BULUT, ELAZIĞ'DA YAPIMI DEVAM EDEN PROJELERİN ÖDENEKLERİNİN ARTIRILMASI KONUSUNDA CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI NACİ AĞBAL İLE GÖRÜŞTÜ

TAKİP ET
İlimizde yapımı devam eden ancak ödenek yetersizliği sebebiyle durma aşamasında olan Hamza Bey İçme Suyu, Kuzova ve Uluova sulama projeleri ile Harput'ta yapımı devam eden Diyanet Eğitim Merkezi Külliyesi gibi projelere yeni ödenekler sağlanması için ilimiz milletvekili Metin Bulut, Cumhurbaşkanlığı seviyesinde harekete geçti.

AĞBAL İLE GÖRÜŞME

İlimizde yapımı devam eden projelerin yüklenici firmalarına yeterli ödenek aktarılamaması sebebiyle durma aşamasına gelen projelere yeni ödenekler aktarılması konusunda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ı makamında ziyaret eden Metin Bulut, konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı:

'Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal'ı makamında ziyaret ettik.

Başta Harput'ta yapımı devam eden Külliyemiz olmak üzere ilimizdeki diğer yatırımların bütçeleri hakkında istişare ederek, ilimizin ihtiyacı olan yatırımların ödenekleri ile alakalı taleplerimizi ilettik.

Sayın Başkanımıza, ilimize göstermiş oldukları alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.'

İÇME SUYU VE SULAMA  PROJELERİNE ÖNCELİK

İlimiz Milletvekili Metin Bulut'un Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal'ı makamında ziyaret ederek yapımı devam eden projeler için talep ettiği ödeneklerde içme suyu ve sulama projelerine öncelik verileceği, özellikle baraj ve arıtma  tesisleri  bitmiş sadece 20 kilometrelik isale hattı çalışması kalmış Hamza Bey İçme Suyu projesine aktarılacak ödenek ile kısa süre içerisinde şehre kendi cazibesiyle su gelmeye başlamış olacak.

Bugün ovada bulunan yüzlerce kuyudan elektrik kullanılarak elde edilen, yine elektrik marifetiyle şehre ulaştırılan ve ülke olarak önemli oranda bir bedelle elde edilen içme suyu yerine tamamen kendi cazibesiyle Karşıyaka Mahallesi'ndeki arıtma tesisine kadar gelecek kaliteli ve ucuz su için müjdeli haberin Milletvekili Metin Bulut'tan gelmesi şehirde memnuniyetle karşılandı.

SULAMA PROJELERİ SIRADA

İçme suyundan sonra şehrimizin iki bereketli ovasını suyla buluşturacak Uluova ve Kuzova Sulama projeleri için de ödenek aktarımı gerçekleştirildiği takdirde önümüzdeki yıldan itibaren sulu tarım yapılmaya başlanacak ve elde edilecek ürünlerle on binlerce kişiye istihdam sağlanacağı gibi şehrin ekonomisine  de önemli katkı sunulacak.

DİYANET KÜLLİYESİ HIZLANACAK

Milletvekili Metin Bulut'un Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sn. Naci Ağbal'ı ziyaretinde gündeme gelen önemli projelerden biri de Harput'ta inşaatı devam eden diyanet eğitim merkezi külliyesi inşaatı oldu.

Tamamlanmasıyla birlikte 45 günlük dönemler halinde tüm Türkiye'den din görevlilerinin eğitim için geleceği projenin de kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.

TAKDİR EDİLDİ

Ak Parti milletvekili Metin Bulut'un ilimizde durma aşamasına gelmiş projelerin yeniden başlaması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sn. Naci Ağbal'ı ziyaret ederek ödenek sorununu çözmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden vatandaşlar, benzer çalışmaların ve görüşmelerin diğer vekiller tarafından da sıklıkla yapılması gerektiğini belirttiler.

Bakmadan Geçme