Öztürk: 'Toplantıya Siyasi Sıfatım ile Değil, İş Adamı ve Sanayici Sıfatım İle Katıldım'

Özel Haber: Elazığ Ak Parti 23 ve 26'ıncı Dönem Milletvekili Tahir Öztürk, küçük sanayi sitesinin taşınması konusuyla ilgili Ankara'da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ile gerçekleştirilen toplantı sonucu kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

Ak Parti 23 ve 26'ıncı dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek gazetenin İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile gündeme ilişkin istişarelerde bulundu. Öztürk, ziyarete ilişkin değerlendirmesinde: “Biz Hakimiyet Gazetesi'ni yıllardan beri takip ediyoruz ama Sayın Ahmet Toprak ile tanışmak yeni nasip oldu. Yüz yüze görüşmenin çok faydası var. Benden telefonda açıklama istediniz ama ben yüz yüze görüşmeyi daha çok istedim. Ben Ahmet Bey ile tanıştıktan sonra da gazetenin çizgisinden artık emin oldum. Hakimiyet Gazetesi'nin ilkeli olduğunu, Elazığ'ın gerçeklerini yazdığını, siyaset ve bürokrasi konusunda duyarlı olduğunu görüyoruz ve takdir ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte bu yayın anlayışını sürdürür” ifadelerine yer verdi.

Tahir Öztürk, Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar'ın sorularını da yanıtlayarak, Elazığ Beştepe Modern Karma Sanayi Yapı Kooperatifi Yöneticileri ve Elazığ'dan bazı oda başkanları tarafından Ankara'da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil ile küçük sanayi sitesinin Şahinkaya Mahallesi arkasında kalan karayazı bölgesine taşınması konusunda yapılan görüşmeyle ilgili kamuoyunda gündeme gelen bazı eleştirilere de yanıt verdi.

“KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİNİN TAŞINMASI BİR HÜKÜMET POLİTİKASIDIR”
Küçük sanayi sitelerinin şehir merkezinden taşınması durumunun eski milletvekilliği döneminde gündeme geldiğini, o zaman belirlenen 20 pilot il içerisine Elazığ'ın da dahil edildiğini belirten Öztürk, şunları söyledi: “Beştepe Modern Karma Sanayi Yapı Kooperatifi, küçük esnafın ve Oto Onarımcılar Derneği'nin kurduğu bir kooperatif. Şehir içerisinde kalan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması ben daha 26. Dönem Milletvekili olduğum yıllarda bu bir hükümet politikasıydı. Bu doğrultuda 20 pilot il belirlenmişti ve bunlar içerisinde Elazığ'da vardı.”

“BAKAN ÖZLÜ MÜJDEYİ ELAZIĞ'DA VERDİ”

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün bizzat Elazığ'a gelerek Elazığ'ın 20 pilot il arasına dahil edildiğini belirten Tahir Öztürk, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Biz de buradan hareketle o zaman ki Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ile aramızın da iyi olması sonucunda kendisine, Sayın Bakanım, bir Elazığ'a gidelim, ben de iş adamıyım, sanayiciyim, gidelim Elazığ'da organize sanayide bir toplantı yapalım, iş adamları ve sanayicilerle bakanlık politikaları ve teşviklerle ilgili bir görüşelim, dedim. Bakanımız da Elazığ'a gelerek organize sanayi bölgemizde bir konuşma yaptı ve dedi ki “Biz Türkiye genelinde hükümet politikası olarak küçük sanayi sitelerinin şehir içerisinden kaldırılmasını istiyoruz ve bunun için 20 pilot il ilan ettik, bu iller içerisine Elazığ'ı da dahil ettik.”

“BİR AN EVVEL BU İŞİ HALLEDİN”

Öztürk, Eski Bakan Özlü'nün sürecin hızlı bir şekilde sürdürülmesi halinde Elazığ'a destek olunacağı sözünü verdiğini belirterek: “Biz öncesinden kendisiyle bunu görüşmüştük. Sayın Bakan Özlü daha sonra, “Kooperatiflerinizi kurun ve gelin biz her türlü yardımı yapalım ama bir an evvel bu işi halledin” dedi. Biz de o gittikten sonra küçük sanayide Oto Onarımcılar Derneği Başkanı ile görüştük ve böyle böyle imkanlar var bunları değerlendirin dedik. Kooperatifinizi kurun, ben milletvekili olsam da olmasam da size yardımcı olurum dedim. Neden çünkü Elazığ'a güzel bir tesis kazandırmış olacağız ve olması da lazım. Onlar da kooperatifi kurdular ve süreç günümüze kadar geldi” şeklinde konuştu.

“TEKLİF KOOPERATİF YÖNETİCİLERİNDEN GELDİ”

Ankara'da gerçekleştirilen toplantıya katılması ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Öztürk, davetin Beştepe Modern Karma Sanayi Yapı Kooperatifi Yöneticilerinden geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Ben hanımımın rahatsızlığından dolayı Ankara'dayken beni aradılar ve “Sayın Vekilim, biz Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil'den randevu aldık, heyet olarak kooperatif yöneticileri olarak Ankara'ya geleceğiz, bize katılır mısın” dediler. Ben de diğer katılımcıları sordum ve oda başkanları ile Elazığ Ticaret Odası Başkanı Sayın Asilhan Arslan'ın da katılacağını söylediler. Ayrıca randevu alırken benim ismimi de yazdırdınız mı diye sordum, yine evet cevabı aldım. Çünkü ismim yazılmadan katılmayacağımı söyledim. Hem benim hem de Asilhan Bey'in isminin yazıldığını söylediler. Daha sonra biz Bakan Yardımcımız Nihat Bey ve Genel Müdürler ile Elazığ'dan gelen heyetimiz ile birlikte görüşmeye katıldık. Toplantıda bazı oda başkanlarımız da vardı ancak isimleri şu an hatırımda değil.”

“SÜRECİN HIZLANDIRILMASINI TALEP ETTİK”

Toplantıda Nihat Bey'den sürecin hızlandırılması ile ilgili taleplerin konuşulduğunu belirten Öztürk, şu bilgileri verdi: “Beştepe Modern Karma Sanayi Yapı Kooperatifi Yöneticileri Nihat Bey'e konuyu anlattılar ve dediler ki “Biz müracaatımızı yaptık, bizim bir eksiğimiz yok, sizden ricamız sürecin hızlandırılmasıdır.” Ben de Sayın Bakan Yardımcımız Nihat Bey'e, yıllardan beri Elazığ'da iş adamı ve sanayici olarak hizmet ettiğimi, eski Bakanımız Faruk Bey'in bize sözü olduğunu, Elazığ'ın 20 pilot içerisinde olduğunu, bunun için de bir an evvel bu işin onaylanması gerektiğini söyledim. Nihat Bey de “Güzel, tamam” dedi ve oradaki genel müdüre eksik olup olmadığını sordu. Genel Müdürümüz de hiçbir eksiğin olmadığını, dosyanın tamam olduğunu söyledi. Biz de tekraren bu sürecin hızlandırılması gerektiğini söyledik, mesele bu. Yoksa bizim hiçbir art niyetimiz yok. Vekillere karşı çıkalım gibi bir niyetimiz asla yok.”

“DİĞER KOOPERATİF YÖNETİCİLERİ İLE TEMASIM OLMADI”

Diğer kooperatif ile herhangi bir temasta bulunmadığını açıklayan Öztürk: “Ben diğer kooperatif ile hiç temas kurmadım ve konuşmadım da yani başkanı kim ise. Biz oradan çıktık ve bazı fotoğraflar yayımlandı. Daha sonra bazı yanıtlar aldık. Hiç mantıklı olan şeyler değil. Biz o yeri mantıklı da bulduk yani 2. Organize sanayinin yanı, kuzey çevre yoluna yakın diye mantıklı olduğunu düşündük. Ancak öbür kooperatifin yöneticileri kimlerdir, benle konuşma ve görüşmeleri olmadı, olayın netliğini de bilmiyorum. Onlar benle görüşmeyince ben de açıp sormadım, kendileri gelip söylemedikten sonra ben neden söyleyeyim? Demek ki ihtiyaçları yok bize” dedi.

“TOPLANTIYA SANAYİCİ VE İŞ ADAMI SIFATIM İLE KATILDIM”

Toplantıya siyasi sıfatı ile değil sanayici ve iş adamı sıfatlarıyla katıldığını açıklayan Öztürk, son olarak şunları söyledi: “Diğer kooperatifteki yönetici arkadaşlarımız geldiler ve bizim ihtiyacımız var dediler. Diğer milletvekillerimiz de bize taahhüt olur ama siz bize yardımcı olursanız gidip konuşalım dediler. Randevuyu da kendileri aldılar Nihat Bey'den. Asilhan Bey'in geleceğini de söylediler ve ben de o zaman tamam gidelim dedim. Ben daha sonradan görüştüm Asilhan Bey ile tamam ben de destek verdim, belediye başkanımız ile de görüştüm sıkıntı yok. Ben de o iyi niyetle gittim, olayın hepsi bu. Bizim mevcut milletvekillerimiz ile hiçbir problemimiz yok. Biz herhangi bir iş paylaşımı yapmış da değiliz. Bu durum eski milletvekilliği döneminden gelen bir konu olduğu için benden yardım istediler ve ben milletvekili sıfatı ile değil, sanayici ve iş adamı sıfatımla o toplantıya katıldım.”

Bakmadan Geçme