Millet, Safları Sıklaştırıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 2023 yılında yapılacağını duyurmasından sonra özellikle Millet İttifakına mensup partiler de safları sıklaştırıyorlar.

TAKİP ET

Konuyla ilgili muhalefet partileri arasında da, gelecek seçimler için ittifak kurulması ve güncel gelişmelerle ilgili müzakere amaçlı ziyaretler başladı.

CHP ve İyi Parti; Saadet Partisi ile Demokrat Parti'nin dışında, Millet İttifakı'nın genişletilmesi için yoğun bir mesai harcıyor.

Kulislerde konuşulan ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ahmet Davutoğlu'na önümüzdeki aylarda ittifaka katılım için teklif götüreceği.

Özellikle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu'na AK Parti iktidarında başbakan olduğu dönemlerde sert açıklamalarından dolayı, ittifak çağrısını Akşener'in yapacağı ifade ediliyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da önümüzdeki günlerde bir başka eski AK Partili olan Ali Babacan'a ittifak için davet götürmesi bekleniyor.

DEVA Partisi Lideri Babacan'a, nezaketen aynı çağrıyı Akşener'in de yapması bekleniyor.

Millet İttifakı bu çalışmayı yaparken Cumhur İttifakının hem diğer partilere hem de öğrenciler başta olmak üzere ekonomik sorunlar yaşayan çevrelere yönelik söylem ve tutumları, kan kaybını daha da hızlandırıyor.

Ak Parti'nin yeni seçmen kazanmayı geçtik, ekonomik, sosyal, manevi yozlaşma, bazı parti kesimlerinin usulsüzlükleri, ihale kovalayıcı konumları, birden çok yerden maaş alan bürokratlar konusunda hala adım atmaması ve hizmetlerine güvenerek seçimi kazanacakları gibi bir fikrin rehavetine kapılmaları, partinin samimi tabanı tarafından şaşkınlık ve üzüntüyle izleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haftalık olarak takdim edilen raporların halkın ve sokağın gerçek gündemini yansıtmayıp, raporlarda tozpembe bir tablo çizildiğine dikkat çeken parti tabanı, Erdoğan'a ve İttifaka en büyük kötülüğü yapanın, gerçekleri yeterince yansıtmayan bu tür danışmanlar olduğunu ifade ediyorlar.

Yüzde 0.1 oyun bile seçim sonuçlarına etki edeceği gerçeğini unutarak, hoyratça davranan ve kırgın tabanı yeniden davaya kazandırma gibi bir endişesi ve gayreti olmayan Ak Parti kurmaylarının büyük vebal altında olduklarına dikkat çeken parti tabanı, seçimin millet ittifakının gayreti, başarısı ve sunduğu projelerle değil, Ak Parti'nin gerçekleri görmezden gelen üslubu ve ilgisizliği nedeniyle kaybedileceğini belirtiyorlar.

Yorumlar 1
Fırat 12 Ekim 2021 17:34

Millet ittifakına mensup tüm partiler hain ve kaypak grubunu oluşturuyor. Hepsini toplasan bir Bahçeli ve Reis etmezler.

Bakmadan Geçme