Kurnaz: 'Esnaflarımız Desteklenmeli'

Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, Esnafının durumunun iç açıcı olmadığını, 2023 seçimlerine kadar ekonominin düzelme eğilimine girebileceğini bununla birlikte hükümetin esnaf destek paketleri konusunda ciddi adımlar atması gerektiğini ifade etti. 

Kübra Kabukçu/ Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimi geçtiğimiz ay gerçekleştirmiş, üç adayın yarıştığı seçimlerde Turan Kurnaz başkanlığa seçilmişti.

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanlığına seçilen Turan Kurnaz, geçtiğimiz günlerde mazbatasını alarak görevi Eski Başkan Cemil Erdem'den devralmıştı.

KURNAZ: “İLK HEDEFİM ESNAFIMIZI KORUMAK”
Tek hedefinin Elazığ esnafını korumak olduğunu ifade eden Başkan Kurnaz, şunları söyledi: “Bizim yönetimimizde kredi talebinde bulunan esnaflarımız zor durumda kalmayacak. Yine şartlarını oluşturan esnaflarımız krediyi alıp kullanacaktır. Hizmeti yapabiliyorsan makamın değerlidir, yapamıyorsan makamdan bir şey olmaz. Her soruna imkanlarım ve yasalar çerçevesinde elimi taşın altına koyarak çözümler üreteceğim” demişti.

EKONOMİ HER KESİMDEN İNSANI ETKİLİYOR
Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Turan Kurnaz, “Bana oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Şuan gelen tebrikleri kabul ediyorum. Çalışmalara henüz başlamadık. Yaşanan ekonomik sıkıntılar sadece esnafımızı değil, her kesimde insanı etkilemiştir. Ama bu sorun sadece ülkemizde değil bütün dünyada bir sıkıntı var. Mesela Amerika'da bir akrabam gelmişti. Lokantası var.17 dolara aldığı yağ şimdi 76 dolar olmuş. Kısacası tüm dünya bu sorunla mücadele ediyor.” dedi.

İNSANLARIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜK
Başkan Kurnaz, “Doğalgaz fiyatları, elektrik ve yakıt konuları olsun sadece ülkemizde değil tüm dünyada sorun haline geldi. Netice itibari ile bizim alım gücümüz düşük. Mesela Amerika'da bulaşıkçının aldığı aylık 4 bin dolar. 4 bin dolar Türk parası ile 60 bin lira yapar. Türkiye'de böyle bir durum söz konusu olmuş olsa enflasyon insanların alım gücünü etkilemez. Onun için bizim alım gücümüz düşük.”diye konuştu.

ESNAF ÖNÜNÜ GÖREMİYOR
Piyasaların istenilen düzeyde olmadığını ifade eden Başkan Kurnaz,”Daha önce esnaf kooperatif kredileri ile alakalı olarak söylemiş olursam, şuan Elazığ esnafının ekonomisi kötü gitmiş olsa en azından kooperatife de sıçrar diye düşünüyorum. Yani taksitlerini yatıramazlar, zor durumda kalırlar ama çok ciddi bir şey görmüyorum. Ama neticede tabi ki piyasa tam oturmuş değil. Günlük doları, eurosu, altını olsun her gün değişkenlik içerisinde. Bu durumlar bir sabitlense esnaf önünü görecek.”dedi.

ESNAFIMIZ ZOR ŞARTLARDA BORCUNU ÖDÜYOR
Başkan Kurnaz,“Esnafımız kredi borcunun ödüyor ama ne şartlarda ödüyor. Borç para alınarak ödüyor. Sicili bozulmasın diye belki birilerinden borç alıp kredisini ödüyor. Sonuçta esnafımızın durumu iç açıcı değil. Bunu hükümetimizde biliyor. 2023 seçimlerine doğru ekonominin düzeleceğini düşünüyorum. Yani maaşlar ve esnafa destek paketleri konusunda hükümetin ciddi adımlar atması gerekiyor. Asgari ücret 4 bin 250 lira oldu. Yeterli mi değil.”dedi.

ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ
Başkan Kurnaz, “Bu konularda iyileştirme yapılması gerekiyor.5-10 gün sonra sahaya ineceğiz. Yönetimim ile birlikte esnafımızı ziyaret edeceğiz. Esnafımızın yanındayız. Maddi ve manevi olarak. Sonuçta yasaları bizler yapmıyoruz ama her şartta esnafımızın yanındayız.” dedi.

Yorumlar 1
Ahmet 09 Haziran 2022 21:45

Esnaf eskiden 3 lira kar yapiyorsa şimdi 5 lira kar yapıyor neyini destekleyecez? Sanki zararına satıyorlar

Bakmadan Geçme