İmamoğlu Kahraman Yapılıyor

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın kayda değer bir hizmetleri olmadığını kendilerine oy verenler de çok iyi biliyor.

TAKİP ET

Her iki şehir için de başarısız ve kayıp bir 5 yıl oldu. Bu gerçeği hemen herkesin bilmesine rağmen anketlerde seçimleri her ikisinin de kazanıyor görülmesinin izahının özellikle Ak Partililer tarafından cevaplandırılması şartıyla sormuştuk.

Neden hiçbir hizmet olmamasına rağmen onlar yeniden kazanıyor da onca yerel ve merkezi hükümetin hizmetlerine rağmen Ak Parti kaybediyor.

Bu konuda geçmişten beri savunduğumuz bir görüş daha var ki o da İmamoğlu'nu ve Yavaş'ı halkın gözünde kahraman yapanın Ak Partililer olması.

Bunun bir örneği de dün yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'ne bağlanarak yaptığı konuşmada, "O buna da sahip çıkar. Bunu onun sahiplenmemesi için millete iyi anlatmak lazım. Murat sahip çıkın. Malınıza sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar" demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri sonrasında konuşan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu metrolar milletin malı. Bizim metro da onun metro da" dedi.

Bu polemik zaten “muhatabım Kurum değil Erdoğan” diyen İmamoğlu'nun ekmeğine yağ sürmekle kalmadı adeta onu kahraman yaptı.

Adamın amacı zaten Erdoğan ile karşı karşıya gelmek. Adam kendine rakip Erdoğan'ı görüyor. Bu stratejiyle siyasi kampanya yürüten İmamoğlu'na bu tür paslarla hayat öpücüğü vermek, sanki seçimi de vermeye giden yolun iyi niyet taşlarını döşüyor.

Yorumlar 4
Alparslan 23 Mart 2024 17:03

Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da zaten kahraman halkın gönlünde. Bu adamlar akp nin engellemelerine rağmen belediyecilik yapıyorlar, kahraman olmak bu işte. Murat Kurum bakan iken altında imzası olan belgelere cevap versin. Mesela İliç de neden maden ocağı ve rezerv arttırımı yaptı? İmar barışıyla insanlardan para topladı, maraş da kaçtane bu şekilde ev yıkıldı, insanlar öldü.. Bu mu kahraman sayılacak.

Bahri Şedele 21 Mart 2024 15:33

Asıl İstanbul da yaşamak isteyen ya da yaşamaya çalışmak zorunda olanlar Kurum a oy vermez. Niye mi? Hizmetleri ortada, hem de bakanlık zamanında. Toki konutlarında mağdur ettiği aile sayısı 3 bin, sadece istanbulda. Üsküdarda, kanuna aykırı, tarihi eser yanına yapılan kafenin yıkımını durduran gene kurum. Kanal İstanbul u söylemeye gerek yok, gerçi bu aralar inkar ediyor..İliç i kimse unutmayacak, o canlar halen toprak altında, oraya o izni veren de Kurum. Bunlar hizmetmş yahu, Allah aşkına.

Bahri 21 Mart 2024 11:43

Istanbulda istanbuldan nefret eden kesim Murat Kuruma ve hizmete oy vermez

Bahri Şedele 21 Mart 2024 10:07

Bak Sayın yazar, sırt akp yi desteklemek için insanlara iftira atmayın. Mansur Bey de Ekrem Bey de birer kahramandır, niye mi? Akp iktidarının tüm engellemelerine rağmen hizmet ürettiler de ondan. Ekrem Başkan hiç bişey yapmadıysa Elazığımıza okul yapıyor daha ne olsun? Ama bak akp li belediye başkanlarına, Elazığımız ne hale geldi, 12 katlı apartmanlar dikilmesine ama otoparksız dikilmesine izin verenler kim? Mollakendi sayesinde ve Akçakiraz sayesinde de Ülkeye rezil olduk.

Bakmadan Geçme