İlk İcraat

Bu köşeden en az dört yıldan beri yazıp çizdiğimiz ve hatta manşet yaptığımız bir konu var. Kamudaki israf, gösteriş, şaşaa, birden fazla yerden alınan maaşlar, ballı yönetim kurulu üyelikleri, havada uçuşan davetiyeli ihaleler ve doğrudan teminler..

TAKİP ET

Kamuoyunun en çok kızdığı, Ak Partililerin ise savunamadığı bu konuda ne yazık ki herhangi bir adım atılmadı.

Bunu gören ve halkın bu konudaki kabaran öfkesinden siyaset üreten Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Altı lider söz verdik, bir araya geldik. İsraf haramdır diye biliyoruz. İlk yapacağımız iş israfı önlemek. Bütün savurganları sıfırlayacak bir kararname çıkartacağız" dedi ve ilk icraatı olarak bunu kamuoyuna açıkladı.

Kamudaki lüks binalar, şatafatlı makam odası ve makam araçları, aile fertlerine tahsis edilen kiralık araçlar, üst düzey kamu görevlilerine hediye edilen katlar ve arabalar, davetiye usulü ve doğrudan teminlerle beslenen yandaşlar ve bunun herkes tarafından bilinmesi, Ak Parti'nin yumuşak karnı olarak görüldü. Buna rağmen nasıl bir sistem ve çark kurulmuş ki kimse buna dur diyemedi.

İşte günün birinde, Ak Partililerin de bir yere oturtamadığı bu yanlışlıklar, Kılıçdaroğlu'nun “ilk yapacağım” icraat olarak Millet ittifakının seçim beyannamesine dönüştü.

Kılıçdaroğlu bunu yapar ya da yapmaz bizi ilgilendirmiyor. Önemli olan Kılıçdaroğlu'nun görüp, bizlerin dört yıldan beri sayısız kez yazmalarımıza ve uyarmalarımıza rağmen kimsenin önlem almadığı israf meselesi, bugün seçimlerin anahtar kelimesi haline gelmişse bunun sorumlusu asla Kılıçdaroğlu değildir. Ve Ak Partinin kulak ardı ettiği bu mesele seçim kaybetmenin en birinci sebebidir.

Bakmadan Geçme