İçiniz Rahat mı?

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz iki önemli konu var. Biri ilimizin tarımsal potansiyellerinin harekete geçirilmesi ve ovalarımızın suya kavuşturulması, ikincisi bazı kamu kurumları yöneticilerinin reklam yapması yerine kendi asli işine odaklanması ve kalıcı projeler üretmesi.

TAKİP ET

Geçmişte Tarım İl Müdürlüğünün kalıcı ve etkili proje üretmek yerine medyatik öne çıkışları önceleyen günübirlik etkinliklerle şehrimize önemli bir hizmet yapmadığını, bunu yapan bazı bürokratların ise ilin tarımı yerine şahsi popülaritesini öne çıkarmanın derdinde olduğunu yazmış ve eleştirmiştik.

Bu konuda ne kadar haklı olduğumuz, Elazığ'da tarım alanında ilk kez ‘Stratejik Plan' hazırlandığı gerçeğiyle bir kez daha ortaya çıktı.

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan '2022-2023 Yılı Stratejik Plan' ile ilgili bilgilendirme programı Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç tarafından basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Elazığ'da tarım alanında ilk kez hazırlanan plan hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, “Elazığ tarımını ve Elazığ'daki tarımsal potansiyeli analiz etme buna yönelik yapacağımız stratejiyi ortaya koyma noktasında çalışmalar yürüttük. Stratejik plan dahilinde 7 tane alan belirledik. Bu 7 stratejik alana bağlı olarak da 7 tane stratejik amaç belirledik. Bu amaçları gerçekleştirmek için de sahada bizzat personelimiz tarafından 66 tane farklı faaliyetin gerçekleştirilmesini planladık. Planlamış olduğumuz faaliyetlere ilişkin de çalışma arkadaşımız ölçülebilir kriterler ortaya koymak suretiyle performans göstergelerini belirledik. Bu anlamda 34 tane performans göstergesi ortaya koyduk. Konuya ilişkin Elazığ ilinde bulunan 10 ilçenin toprak analizi bitti. Bunu da derleyip kitap haline getireceğiz. Bu anlamda da çiftçi kardeşlerimize rehberlik edecek bir kitapçık olarak halkımızın ve çiftçimizin istifadesine sunacağız” diye konuştu.

Bu açıklamalardan anladığımız o ki bugüne kadar Elazığ'ın tarım konusunda stratejik bir planı dahi yokmuş. Planı olmamak, geleceği görememek ve ezbere işler yaparak günü kurtarmak demektir. Planlama ile kafa yormadan, gelecek vizyonu ortaya koyamayan, şehrin potansiyelleri ölçülebilir değerlerle elde edip bunu en verimli şekilde değerlendirmenin yakın, orta ve uzun vadeli planlarını yapamayan bazı bürokratlar ne yazık şehrin yıllarını ve kaynaklarını boşa harcamış…

Boşa harcadıkları yetmezmiş gibi kendilerinin başarılı olduklarına yönelik reklamlarını her fırsatta yapmış ve kamuoyunu yanıltmışlardır. Şehrin yıllarına yazık ettiniz ey bazı reklamcı müdürler. Şimdi içiniz ve vicdanınız rahat mı?

Bakmadan Geçme