Gül'den Erdoğan'a Teşekkür

İstanbul'da Türkiye'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Tahıl Koridoru Anlaşması hakkında bir çok ülke başkanından tebrik ve teşekkür mesajları yayınlanırken bir teşekkür açıklaması da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi.

TAKİP ET

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Gül, "Dünyanın en acil sorunlarından olan 'açlıkla mücadele ve gıda güvenliği' konularına katkı sağlayacak tahıl anlaşmasının Türkiye'de gerçekleşmesi insanlığa büyük bir hizmet olmuştur. Emeği geçen herkesi tebrik ederim." dedi.

Bilindiği gibi, Türkiye'nin girişimiyle görüşmelerine başlanan ve Ukrayna tahılının güvenli yollardan dünya ülkelerine ulaştırılması hedeflenen "Güvenli Tahıl Koridoru"nun anlaşma metni, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Anlaşmanın gerçekleşmesinin ardından AB, ABD, İngiltere, İtalya, İsveç, Letonya, Ukrayna, Arnavutluk ve BAE gibi ülkeler Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları için teşekkür mesajları yayınlanmıştı.

Bu mesajlara ilaveten Abdullah Gül'ün de tebrik mesajı yayınlaması hem şaşırttı hem de diğer muhalefet parti liderlerine gol oldu.

Öyle bir gol ki hem başarıyı takdir etmek gibi ezber bozan bir muhalefet anlayışını öne çıkaran hem de 6'lı masanın vizyonsuzluğunu açık eden bir gol.

Abdullah Gül bu açıklaması ile hem devlet adamlığı vasfını ortaya koydu hem de hiç bir komplekse girmeden hakkı teslim etme erdemini gösterdi.

Bakmadan Geçme