Erdoğan Soylu'yu Sildi mi?

Pandemi sürecinde alınan sokağa çıkma yasağı kararını geç duyurması üzerine, kamuoyunda oluşan tepkiler sebebiyle istifa edip 48 saat ulaşılamayan İçişleri Bakanı Soylu Erdoğan'ın istifasını kabul etmemesinin ardından görevine devam etmişti.

TAKİP ET

Sedat Peker ile yaşadığı diyaloglar sonucu hem kendisi hem de Ak Partili bazı isimlerin yıpranmasına sebep olan Soylu'nun, Erdoğan tarafından da üstü çizildiği ifade ediliyor.

Bunun en son örneği ise geçtiğimiz hafta gerçekleşen kaymakam atamaları oldu.

İçişleri Bakanlığı, geçen cuma yayımladığı kararnameyle yurt genelinde ve bakanlık merkez teşkilatında görevli olan kaymakamlar ve vali yardımcıları arasında yeni atamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayı ile yayımlanan kararnameyle 99 ilçeye kaymakamlık kursunu bitiren yeni kaymakamlar atanırken, daha kıdemli 525 kaymakam ve vali yardımcısı da yer değiştirdi.

Kızağa çekilen kaymakamların büyük bölümü FETÖ ile bağı olduğu ortaya çıkarılanlardan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi ve onayı ile bu kadar çok sayıda kaymakamın değişmesinin, her an istifa edip yeni bir parti ya da MHP'nin başına geçme ihtimal ve potansiyeli bulunan İçişleri Bakanı Soylu'yu rahatsız ettiği, gelen bilgiler arasında.

Zira bugüne kadar bu kadar çok kızağa alınan kaymakam olmadığını gören siyasi gözlemciler, bunun siyasi yansımalarının önümüzdeki süreçte görüleceğini ifade ediyorlar.

Yorumlar 1
Orçun 25 Ağustos 2021 22:02

Tam bir fitnelik örneği haber,kim kaça yazdırıyor bu bu metni.

Bakmadan Geçme