Depremde Söylenecek Söz mü?

6 Şubat depremi sonrasında siyaset epey vites küçültüp günlük hayattan önemli oranda çekilmesine rağmen 6'lı masanın değişmeyen 'aday kim olacak?' tartışması kendi içinde devam ediyor.

TAKİP ET

Bir televizyon programına katılan Akşener bakın bu deprem gündeminde bile neler söylemiş:

“Kazanacak adayla gideceğiz ve birinci turda çıkacağız. Hala aynı yerdeyim. Millet İttifakı'nın kazanamama ihtimalini konuşmamız söz konusu değil. Benim bildiğim Sayın Kılıçdaroğlu adayın ortak belirleneceğini kendi ilan etti. Sayın Bülent Kuşoğlu ile başlayan sözler var. Bu masanın Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulduğu yönünde ve bunu tekzip eden olmadı. Bu kabul gören bir durumsa o zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur. Benim bilgim içinde bu masa noter görevi görmeyecek.”

Akşener bu cümleleri kurarken bile 6'lı masaya dikte edilen ve dayatılan Kılıçdaroğlu ismine muhalefet şerhini koymakla kalmıyor, ‘biz noter makamı' değiliz diyerek restini de çekiyor.

Depremin sıcak gündeminde düşmana bile söylenmeyecek bu sözlerden sonra Kılıçdaroğlu'nun tepkisi ne olur, bu tartışmadan ümitlenen İmamoğlu yeniden Anadolu turlarına çıkar mı ya da Mansur Yavaş sessiz kalarak devşirdiği gücü siyasi potansiyel olarak ortaya çıkarır mı bilinmez ama Mart birçok kavgaya gebe gibi.

Bakmadan Geçme