Çiftçiye Büyük Destek

Elazığ'da bu yıl 19 milyon balığın suya bırakılacağını, bu çalışma ile bölgede balıklandırmayı geliştireceklerini ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, 4 milyon TL'lik bir yatırımla da ilimizdeki çiftçilerimize arpa ve buğday tohumu dağıtılacağını belirtti.

TAKİP ET

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Hakimiyet Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu.

BU YIL BALIK YILI

Kılıç, yaptığı açıklamada, “İlçe gezilerimiz devam ediyor. En son Keban ilçemizi ziyaret ettik ve balıklandırma yaptık. Geçen yıl Elazığ'dan 19 ile ve toplam 101 kaynağa 13 buçuk milyon balık bırakılmıştı. İnşallah bu yıl 19 milyon balık bırakacağız. Üretime başladık ama geçen yıla göre yüzde 50 artışla. Bu yıl balığımız bol.”dedi.

KILIÇ: “KEBAN'DA 20 SAHAYI BALIKLANDIRDIK”

Bu yıl Elazığ'da ciddi bir balıklandırma çalışması yaptıklarını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, “Gerek amatör balıkçılarımız gerekse ticari balıkçılarımız, sularda çok ciddi bir şekilde balığa doyacaklar. Bu balıklandırma çalışmasında esas olan, Keban'daki 20 avlak sahasını balıklandırmaktı. Ama Elazığ sadece kendisine değil, Doğu Anadolu Bölgesindeki bütün illere balık gönderiyor. Bu çalışmalarımız ile bölgemizdeki balıklandırmayı geliştiriyoruz.” dedi.

KILIÇ:“ELAZIĞ, ARPA VE BUĞDAYDA İYİ BİR REKOLTE DÖNEMİ YAŞADI”

İl Müdürü Ali Kılıç, “Elazığ'da arpa ve buğday da çok iyi bir rekolte dönemi geçirdik. Domates ve üzüm de iyi bir dönem geçiriyoruz. Şuan ciddi bir şekilde üzüme yöneldik. İnşallah önümüzdeki hafta badem ile ilgili bir hasat etkinliğimiz olacak. Bu yılın hem iklim şartlarının iyi olması hem pandemi sonrası vatandaşların üretim ve üretime susamış olması, ciddi bir şekilde üretim alanlarına yöneltti.” dedi.

KILIÇ: “ÜRETİMİ ARTIRACAĞIZ”

Elazığ'da tarımsal ürünleri artırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kılıç, “İnşallah çok yakın bir zaman da ilimizde dekarda verimi hemen hemen bütün tarımsal ürünlerde artırmayı düşünüyoruz. Pazartesinden itibaren ilimizde arpa ve buğday tohumunun dağıtılması ile ilgili çalışma başlatılacak. Yaklaşık 4 milyon TL'lik bir yatırımla ilimizdeki çiftçilerimize arpa ve buğday tohumu dağıtılacak. Bu anlamda müracaatlar devam ediyor.” diye ifade etti.

KILIÇ:“HER VATANDAŞIMIZA ÜRETİM ELİ DEĞSİN”

İl Müdürü Kılıç, “Çiftçilerimizin bu müracaatlarını yapmalarını istiyoruz. Bizim temel yaklaşımımız şu, bütün halkımıza en az bir defa olsun üretim elinin değmesi. Kurayla belirleyeceğiz, her zaman yaptığımız gibi. ÇKS'ye kayıtlı olmak kaydıyla tohumları vereceğiz.” dedi.

KILIÇ:“ÇİFTÇİLERİMİZİN BİLİNCİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Ekiplerin çiftçilerin her zaman yanında ve destekçisi olduğunu ifade eden İl Müdürü Kılıç, “Tarımsal sulama da suyun ekonomik olarak kullanılması ve çiftçinin yapmış olduğu tarımı çok iyi biliyor olması önemlidir. Çiftçinin bir bitkinin ihtiyacı olmadığı kadar suyu vermesi, toprağı çoraklaştırıyor. Oysa herhangi bir bitkinin ihtiyacı kadar suyu, ihtiyaç periyoduna bağlı olarak verilmesinden yanayız. Bu anlamda çiftçilerimizin bilincini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

KILIÇ:“MODERN TARIM VE ÇİFTÇİLİK YÖNTEMLERİ UYGULANMALI”

Elazığ'da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için üretimi miktarını artıracaklarını ifade eden İl Müdürü Kılıç,“ Elazığ'da üretimi artıracağız. Modern tarım ve çiftçilik yöntemleri uygulayarak, dekar başına elde ettiğimiz ürün miktarını artıracağız. Küçükbaş hayvancılıkta çok iyiyiz ama hayvancılığı yönetebilmeniz için merayı yönetebilmeniz lazım. Kaba yemin ihtiyaçlarını karşılamanız lazım. Ya yem bitkisi veya ot ekim alanlarımızı genişleteceğiz ya da meralarımızı çok iyi yöneteceğiz.” dedi.

KILIÇ:“SUYUMUZU İDARELİ KULLANMALIYIZ”

Kılıç, “Biz bunları yaparsak, Elazığ 3 tarafı sularla çevrili olsa bile, suyumuzu idareli kullanacağız. Tarım da üretime sürdürülebilirlik katacağız. Çünkü geleceğe yönelik yatırımları ve geleceğe yönelik tarımsal faaliyetimizi büyütmeyi ve geliştirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Yorumlar 1
Yorumcu 09 Eylül 2022 12:13

Ülke genelinde Bakanlık tarafından yapılan göllerin balıklandırılması ile buğday ve arpa tohumu dağıtımını Elazığ Çiftçisine Büyük Destek diye yansıtmak her zamanki gibi yine kendimizi kandırmak olur. Aslında Hakimiyet gazetesi böyle şeylere karşı tavır alan gazeteydi. Demek ki sizde de çifte standart oluyormuş...

Bakmadan Geçme