Cesaret mi Cehalet mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde 6 Şubatta yaşanan depremler sebebiyle miting, müzik ve konvoy düzenlenmeyeceğini açıklamasına rağmen bazı aday adaylarının Erdoğan'ın açıklamalarını yok sayarak partiye gelişlerinde uzun kuyruklar oluşturması hem vatandaştan hem de kendi partilerinden tepki alırken, bu davranışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rağmen bir cesaret mi yoksa cehalet mi olduğu tartışmalarına neden oluyor.

TAKİP ET

Kübra Kabukçu/6 Şubat'ta on binlerce insanın ölümüne neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felâketinden kısa bir süre sonra başlayan seçim propagandası süreci bu yıl, hem içerik ve hem de nicelik bakımından önceki yıllara göre önemli farklılıklar içeriyor.

SEÇİM BEYANNAMESİ HAZIR GİBİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda deprem bölgesi ziyaretlerinin ardından hafta başından beri kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezi'nde önemli strateji toplantıları gerçekleştiriyor. Toplantılarda Erdoğan ve parti yöneticileri deprem felâketinin siyasi etkilerini göz önünde bulundurarak yeni bir seçim beyannamesi ve propaganda sürecine ilişkin çalışma yürütüyor.

SESSİZ SEÇİM TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan toplantılarda “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın sorunları bizim birinci önceliğimiz. Buna göre sakin bir seçim propagandası uygulayacağız” talimatını verirken, bu kapsamda özellikle depremden etkilenen 11 ilde büyük ve coşkulu mitingler yerine konteynır ve çadır kent ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi; hiçbir ilde seçim müziği ile propaganda yapılmaması talimatı vermişti.

ERDOĞAN'IN TALİMATLARI YOK MU SAYILIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin depremin sıcak yaraları göz önünde bulundurularak müzik kullanılmayacağını, miting ve konvoy yapılmayacağını duyurmuş ve bunu diğer siyasi partilere de teklif olarak götüreceklerini açıklamıştı.

Erdoğan'ın bu kararı ve açıklamalarına rağmen ilimizden Ak Parti aday adaylığını açıklayan bazı isimlerin, şehir dışında oluşturdukları uzun araç konvoyu ile parti il binasına geldikleri görüldü.

Araç trafiğinin yoğun olduğu cadde ve bulvarlarda oluşan araç yoğunluğu ve uzayan konvoylar, araç ve yaya olarak seyir halindeki vatandaşların da tepkisine sebep oldu. Trafiğin en yoğun olduğu saatlerde halkın huzur ve trafik güvenliğini tehlikeye atan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aksi yöndeki açıklamalarına ve kesin talimatlarına rağmen eskilerde kalmış ve halkın takdir edip beğenme yerine nefretini kazanan eski seçim yöntemleri, hem bunu yapan aday adaylarına hem de mensubu olunan partiye yönelik ciddi tepki oluşturuyor.

KENDİ PARTİLİLERİ BİLE KINIYOR

1990'lı yıllardan kalma yöntemlerle şehir trafiğini olumsuz etkileyen sözde halkın teveccühünü kazanmaya ve psikolojik üstünlük sağlamaya yönelik demode yöntemleri kullanarak öne çıkmaya çalışan bazı siyasetçiler, şehir halkı gibi kendi partililerin de tepkisini çekiyor.

CESARET Mİ CEHALET Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinin müziksiz, kornasız, konvoysuz ve mitingsiz olarak yapılacağı yönünde kesin talimatına rağmen, kendi partisinden aday adayı olan bazı isimlerin, bu talimatı yok sayarcasına ve tersi bir uygulama ile konvoy düzenlemeleri ve korna çalmalarını parti disiplinine ve genel başkanın açıklamalarına muhalif adımlar olarak görülüyor.

Bazı aday adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesin talimatlarına rağmen böylesi bir tavır içine girmelerini hem parti disiplini, hem siyasi etik hem de genel merkezin gönderdiği yazılı emirlere rağmen anlamlandıramadıklarını ifade eden siyasi gözlemciler, bunun Erdoğan'a rağmen ortaya konan bir cesaret mi yoksa cehalet mi olduğuna karar veremediklerini dile getiriyorlar.

Yorumlar 12
İlker çevik 18 Mart 2023 23:34

Uzun zamandır sayfanızı takip ediyorum Konu akp olunca resmen gard oluyorsunuz Ve yanli habercilik yaptığınız zaten aşikar bari şehrimize faydalı muhalefet yapın şehir kazansın Yaptığınız muhalefet 80 li yılların muhalefeti biraz gelişin ve geliştirin

Elazig23 18 Mart 2023 12:33

Başlıkta ne diyor ki bu kadar saldırıyorsunuz hemşehrim. Akp genel başkanının talimatı böyle diyor. He. Talimat veriliyor hemde yerine getirilmiyor yoksa onun aday adaylığını eleştiren. Bir husus yok dik mi durur eğri mi durur o senin sorunun ama o ki eleştiri yapiyorsun 20 senedir çalan çırpanlarin yanında olmak ne muslumanliktir nede dik duruştur

Önder ARLI 18 Mart 2023 10:14

Mehmet bey çalışmış emek harcamış büyük bir kitleyi arkasına almış insanlar inanmış kendisine siz hakimiyet gazetesi olarak neden rahatsız oluyorsunuz kaldıkı bu organizasyonda sizin gazetenizi temsilen kimse yoktu belliki yalan haber yapıyorsunuz bence cehalet bu

Önder ARLI 18 Mart 2023 10:10

Mehmet bey çalışmış emek harcamış büyük bir kitleyi arkasına almış insanlar inanmış kendisine siz hakimiyet gazetesi olarak neden rahatsız oluyorsunuz kaldıkı bu organizasyonda sizin gazetenizi temsilen kimse yoktu belliki yalan haber yapıyorsunuz bence cehalet bu

Veysel 18 Mart 2023 08:15

Çok boş beleş bir gazete yayın cisisiniz galiba çok şey battı size Elazığ ın lideri Mehmet Karacadağ geliyor hodri meydan Elazığ sevdalısı Mehmet Karacadağ çekemeyen lere büyük kapak olacak

Veysel 18 Mart 2023 08:09

Çok boş beleş bir gazete yayın cisisiniz galiba çok kişiye batan var konvoyda müzik korna yoktu olseniz de geberseniz de Geliyor Elazığ ın lideri Mehmet Karacadağ hodri meydan herkese

Doktor 18 Mart 2023 01:11

Erdoğan, şunları kaydetti: "Seçim kampanyamızı, ülkemizin 11 ilinde büyük yıkıma yol açan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hürmetimizin ve mağdur insanlarımıza olan saygımızın gerektirdiği bir hassasiyetle yürüteceğiz. Daha depremin 40'ı çıkmadan genel merkezleri önünde vur patlasın, çal oynasın aday kutlaması yapanlar gibi kesinlikle olmayacağız. Müzikli miting yöntemlerini kullanmayacağız. Aslında hep yaptığımız gibi insanlarımızla yüz yüze, kalp kalbe hasbihal edecek, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacak, ortak hayallerimizi paylaşacak, umutlarımızı canlandıracağız. Sn. Erdoğan, "Milletimizle bizim aramızda rahmetli Neşet Ertaş'ın Anadolu irfanının söze dökülmüş o güzel ifadesiyle 'kalpten kalbe giden gizli bir yol var.' Yeter ki biz bu yoldan sapmayalım. Bu yolu açık tutalım. Bu yolu her türlü taştan, dikenden, kirden, hesaptan ırak tutalım. Yardımcımız Allah, yoldaşımız milletimizdir." Siz daha Sn.Cumhurbaşkan'ımızın ne dediğini bile anlıyamamışsınız,kalkmış yorum yapmışsınız ???? ???? dê

Mehmet YILMAZ 18 Mart 2023 01:00

Erdoğan, şunları kaydetti: "Seçim kampanyamızı, ülkemizin 11 ilinde büyük yıkıma yol açan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hürmetimizin ve mağdur insanlarımıza olan saygımızın gerektirdiği bir hassasiyetle yürüteceğiz. Daha depremin 40'ı çıkmadan genel merkezleri önünde vur patlasın, çal oynasın aday kutlaması yapanlar gibi kesinlikle olmayacağız. Müzikli miting yöntemlerini kullanmayacağız. Aslında hep yaptığımız gibi insanlarımızla yüz yüze, kalp kalbe hasbihal edecek, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacak, ortak hayallerimizi paylaşacak, umutlarımızı canlandıracağız. Erdoğan, "Milletimizle bizim aramızda rahmetli Neşet Ertaş'ın Anadolu irfanının söze dökülmüş o güzel ifadesiyle 'kalpten kalbe giden gizli bir yol var.' Yeter ki biz bu yoldan sapmayalım. Bu yolu açık tutalım. Bu yolu her türlü taştan, dikenden, kirden, hesaptan ırak tutalım. Yardımcımız Allah, yoldaşımız milletimizdir." Siz daha Sn.Cumhurbaşkan'ımızın ne dediğini bile anlıyamamışsınız,kalkmış yorum yapmışsınız????????????

RIDVAN GÜREŞ 17 Mart 2023 23:20

Yıllardır Elazığ'ı ne hale getirdiniz şimdi dimdik ayakta duran bu adam mı zorunuza gidiyor Yazıklar olsun bu manşeti atanlara

Rıdvan GÜREŞ 17 Mart 2023 23:16

Bu başlığı atacak kadar nankörsünüz mehmet karacadagın oy potansiyeli ve sevenlerinin bu kadar fazla olması hepinizi rahatsız ediyor, adam şehrin abisi oldu siz ne yaptınız arkandayız herzaman dik dur eğilme Mehmet karacadag..

Kursatelz23 17 Mart 2023 22:42

Uşaklık yaparak bu manşeti attığınız belli. Bu nedenle asla bir gazete olmazsınız ancak uşak olursunuz …

Müstehak. 17 Mart 2023 20:24

Ülkeyi Memleketi bu hale RTE getirdi. Hepsini o yaptı Yazık oldu .. yazık Siyaset , bürokrasi, stk lar hepsi. Ahir Zaman ağır geçiyor.

Bakmadan Geçme