Bu Haberimiz Elazığ'da Orta Hasarlı Ev Sahiplerini Üzecek

Tamer Ören/Hak sahipliği yönetmeliğinin Afet yasasına göre hazırlandığını belirten Kentsel dönüşüm uzmanı Av. Murat Erdoğan ' Afet yasasına göre orta hasarlı binalara sadece tadil için kredi verilecek. Mevcut yasaya göre hak sahibi olarak yeni bir ev verilmesi mümkün değil' dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) afetzede hak sahipliği başvurusunun yaptığı duyuru ile duyurmuştu. Binalarına orta hasar verilen afetzedelere üzücü haber . Kentsel dönüşüm uzmanı Av. Murat Erdoğan'dan geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada “Binaları ağır hasarlı olan ev sahiplerinin yeniden ev sahibi olabilme şeklinde vardır. Orta hasarlı ev sahiplerine ise sadece binasını tadil etme, güçlendirmek için kredi hak sahipliği vardır. Orta hasarlı bina sahiplerine afet nedeniyle yeniden ev verilmez. Verilebilmesi için bu yönetmeliğin değişmesi gerekiyor. Yönetmelikte kanuna dayalıdır. Yani kanunun da ona izin vermesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız orta hasarlı binaların yıkılıp yerine yenilerinin yapılacağını söylüyorsa bize göre yeniden kanunla düzenleme yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Özel Haber
Yorumlar 4
Dilfiraz 06 Haziran 2023 14:01

Çok yanlış 2020 depremin de ağır hasarlı evimize hafif hasar verdiler 2 yıl sonra ev yıkıldı hasar tespiti var şimdi yaptırmak istiyoruz bu geçen depremden kalmış deyip kabul etmiyor lar e hani geçen deprem de hafif hasar dediniz yapmadınız kutlu olan kim ben miyim afad mi dır lütfen bun lara dikkat edilsin afada adamı olan lar da bir evin karşılığı 3 ev yaptılar ve evleri yikilamamis halen ayakta bu nasıl bir adaletsizliktir

Sevim Kara 05 Haziran 2023 06:20

Hasarsız binalara ağır hasarlı diye rapor tutup bizi apar topar evimizden çıkaranlar , ag8r hasarlı binalara göremezsiniz dendi , muhtar tarafından bunun hesabını kim verecek

Elaziğli 03 Haziran 2023 11:25

Çok iyi olmuş cookkkkk kanun bu işinize gelirse. Devlet bunu uygun görmüş sizde uyacaksiniz

Cengiz muratveren 03 Haziran 2023 01:18

Elazığ'da dokuzbin hasarlı ev var.Fakat inanın altı bini hasarlı değil.Bunlar milli servet.2020 Elazığ depreminde hasarlı diye boşaltılan bir apartman sonra o kadar deprem oldu hala ayakta duruyor,yıkılmadı.Yetkililer bunu görmüyorum?

Bakmadan Geçme