Biz Kanyon, Çam 'Baskil' Dedi

Bizler Hakimiyet Gazetesi olarak ilimizde önemli bir turizm merkezi olacak kanyonlarının yolu olmadığına dair üç yıldan beri kendimizi paralarken meğer koskoca Baskil İlçesinin yolu da ciddi sorunluymuş.

TAKİP ET

Son yıllarda başta kayısı işleme tesisleri, tekstil atölyeleri, tarım ve hayvancılık işletmeleri ile önemli bir üretim merkezi haline gelen Baskil İlçemizin yol sorununa Baskilliler Dernek Başkanı Aygün Çam dikkat çekti.

Çam; “6 Şubatta meydana gelen depremlerden sonra çevre il ve ilçelerden göç alan Baskil'in yolu içler acısı. Tek şeritli ve bakımsız olan yoldan dolayı ilçenin önemli gelir kaynağı olan kayısının da ticaretini olumsuz etkileniyor. Kayısı üretiminde çok büyük bir paya sahip olan ve doğa turizmine elverişli olan Baskil ilçemizin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri de mevcut yolun yetersiz olmasıdır" diyerek, önemli fakat gözden kaçan bir problemi gündeme taşıdı.

Baskil'in daha önce görüş mesafesini engelleyen ardı ardına minik tepeciklerden oluşan ve otomobillerin 100 km hızla gittiğinde tekerlerinin havaya kalkıp bir miktar keyifli bir mini uçuş yaşadığımız güzergâhta ıslah çalışması yapılmış küçük tepecikler kısmen de olsa giderilmişti.

Bu çalışma yapılmasına rağmen yolun genişletilmesi gibi önemli bir detay unutulmuştu.

Bu durum, çift şeritli olmayan tek ilçe Baskil gibi bir sonucu doğurmuştu.

Değişik güzergâhlarda aynı yol üç yıl içerisinde sökülüp yeniden yapılırken Baskil ilçemizin yolu hala ve neden en ücra köyümüze giden bir yol evsafta çok da anlayabilmiş değiliz. Demek ki Baskilliler, bu yöreden bir milletvekilimiz olsun ısrarında çok da haksız değillermiş. Aynı Baskilliler, kendilerine oldukça faydası olan ve seçilme şansı oldukça yüksek olmasına rağmen kendi hemşerilerine yeterince destek olmadılar ve yalnız bıraktılar. Bu konu ayrı bir bahis ve tez konusu ama mevzumuz şimdilik bu değil.

Umarız değerli Başkan Çam'ın bu çağrısı yetkililerde yankı bulur ve yolumuz Türkiye Yüzyılına yakışır bir hale gelir.

Yorumlar 1
Akan 30 Ağustos 2023 20:02

Temmuz - Ağustos 2023 aylarında Memleketime uzun aradan sonra geldim. Evet deprem kent merkezini sorunlu hale getirmiş buna söylenecek sözümüz yok, haktan gelen başımız üstüne, ancak yıkılmaları fırsata dönüştürememiş benim Elazığım, şehir planlamasını yeniden yapamamış, cadde ve sokakları 1 metrede olsa genişletemeden yerine yenisi yapılmaya başlanmış bu gerçekten beni üzdü, çocukluğumuzda asfalt yolu gördüğümüzde bir hoş olurduk, çünkü parke taşlarda büyüyen bir nesiliz, tozsuz olmaz tabi, bu fırsatla köyümüze, sivricenin yukarı mahallelerine gitme fırsatım oldu, ancak bir de ne göreyim tam 40 yıl önce çocukluğumda üzerinden yaya olarak geçtiğim yol simdi arabayla geçerken hiç değişmeden tüm toz ve kırık parça taşları ile tüm sevimliligiyle duruyordu, şöyle bir durdum, düşündüm, şu an yaşadığım Kayseri de en ücra köyü, bir tek evin önüne kadar asfalt yada kilit parke tas döşenmisken, benim elazığıma bu zulüm niye, Elazığ ne yaptı da bu zulumu haketti, bu şehrin gelen giden valisi, özel idaresi, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, muhtarları acaba bizim gördüğümüz bu manzarayı neden görmezden gelirler, baska illere ödenek, imkan varsa Elazığ'a neden yok, ödenek geliyorsa hizmet neden yok, hizmet ediliyorsa o makamlar neden var, makamlarda oturanlar varsa neden halkım hesap sormuyor, kalın sağlıcakla.

Bakmadan Geçme