Başkan Adayı Şekerdağ: 'İstişareye Önem Vereceğiz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

12 Kasım'da yapılacak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için adayların seçim çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Elazığ TSO Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Başkan Adayı Şekerdağ, Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelerek gündeme ilişkin istişarelerde bulundu.

Şekerdağ, ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada, işi bilen ve toplum tarafından kabul görmüş, kendi sektöründe başarılı işlere imza atmış isimlerin yer aldığı bir yönetim kurulu oluşturduklarını, yönetime geldiklerinde istişareye önem vereceklerini söyledi.

Başkan Adayı Şekerdağ aynı zamanda Elazığ'ın sorunlarının çözümü için sorunları bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taşıyacaklarını belirterek, Maden'deki rezervler konusunda bir önceki yönetimin çalışmalarını devam ettireceklerinin altını çizdi.

“ELAZIĞ TSO DEĞERLİ BİR KURUM”

Seçim çalışmaları kapsamında Hakimiyet Gazetesi'ni ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ile bir araya gelen Elazığ TSO Başkan Adayı Ali Şekerdağ: “12 Kasım'da yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri için bugünümüzü de basın kuruluşlarına ayırdık ve bu kapsamda Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Ahmet Toprak ile bir araya geldik. Adaylık sürecimizi, neden aday olduğumuzu, kazanırsak neler yapacağımız konularında güzel bir sohbetimiz oldu. Bugün diğer basın kuruluşlarımızla da bir araya geleceğiz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın çok değerli bir kurum olduğunu, iş dünyasını temsil eden yüksek bir makam olduğunu bildiğimizi ve bu makama talip olduğumuzu ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Şekerdağ, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “12 Kasım'da yapılacak seçimlerde iş dünyasının tercihine göre birileri gelecek. Biz gördüğümüz tabloda kendimizden eminiz. İnşallah seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Bunun için de ekip arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Zamanın çok kısa olmasına rağmen mümkün olduğu kadar herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Gerek destek istemeye gerekse de kendimizi ifade etmeye gayret gösteriyoruz.”

“İSTİŞARE KÜLTÜRÜNE ÖNEM VERECEĞİZ”

Başkan Adayı Şekerdağ, yönetim anlayışlarının temeline istişareyi konumlandırdıklarını ise şu sözlerle aktardı: “Elazığ bir deprem yaşadı ve ardından gelen pandemi süreci tüm dünyayı etkilediği gibi Elazığ'ı da etkiledi. Bu durumların açtığı yaralar zaman içerisinde başarılı çalışmalar ve ortaya koyulacak duruşla çözülecektir. Biz gelirsek istişareye önem vereceğiz. STK'larımızla birlikte var olan meselelerimizi görüşeceğiz. İstişare kültürü hem bir kurumda hem de Elazığ'da çok önemlidir. Yani istişare yapmadan, insanların fikrini almadan, ne yapılması gerektiğini öğrenmeden atılan adımlar bana göre yanlış olur. Ben bilirim mantığıyla yürürseniz her zaman hataya yapmaya müsait bir durumda olursunuz. Biz bu hataları inşallah yapmayacağız. Elazığ'da bütün STK'lar ile bir araya geleceğiz ve istişare kültürüne önem vereceğiz.”

“SORUNLARI CUMHURBAŞKANI'NA ANLATACAĞIZ”

Elazığ'ın sorunlarının istişareyle belirleneceğini ve çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini vurgulayan Şekerdağ: “Elazığ'ın meselelerini ve yapılması gereken projeleri hem icra makamlarıyla hem STK'lar ile biz öncülük ederek tespit edip üzerlerine yürüyerek bunları çözmeye çalışacağız. Mesela kafamızda çok önemli düşünceler var; Harput'un ıslahı, Maden'deki rezervlerin Elazığ'a katkı sağlaması, Ovalarımızın sulanmamasından kaynaklı kayıpların giderilmesi için çalışmalarımız olacak. Bu sorunları çözmek için en yüksek icra kurulu olan Sayın Cumhurbaşkanımız ile TOBB Başkanı aracılığı ile randevu alıp Elazığ'ın bu hassasiyetlerini STK'larımız ve iş dünyamız ile birlikte bizzat ifade edip anlatacağız. Maden'de bulunan rezervleri de bizden önce yapılan çalışmaları devam ettireceğiz. Gerekirse şirket aracılığıyla o kuruma ortak olma talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Elazığ'ı göz ardı edeceğini zannetmiyorum. İsteklerimize olumlu cevap vereceğini umuyorum. İşte bu duruşu göstereceğiz. Geçmiş dönemde bunu yaptık. İnşallah bu dönemde de yapacağız” dedi.

“EKİBİMİZİN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Son olarak yönetim kurulu ile ilgili bilgiler veren Başkan Adayı Ali Şekerdağ, şunları söyledi: “Her kuş zümresiyle uçar. Yani kartal kartal ile karga karga ile uçar. Biz kendimize ve ekip arkadaşlarımıza inanıyoruz. Gerçekten Elazığ'ın önde gelen iş adamlarından oluşan, mesleğinde ciddi başarılar elde etmiş insanlarla yola çıktık. Tüm gruplarımızda gerçekten başarılı ve itibarlı, kamuoyunda kabul gören insanlardan oluşan bir ekip yapımız var. Ekibimizin de inşallah başarılı olacağına inanıyorum. Kazandığımız zaman Ticaret ve Sanayi Odamızın emin ellerde, düzgün ellerde olduğunu iş dünyası görecek.”

Bakmadan Geçme