Artık Başlıyoruz

Dün 'Hakimiyete Göre' de dile getirdiğimiz Erdoğan'ın Ak Partili kurmayları acilen toplantıya çağırmasının sebepleri belli oldu.

TAKİP ET

AK Parti'de dün hareketli bir gün yaşanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bir araya gelen parti kurmaylarının gündeminin ne olduğuna dair ayrıntılar belli oldu.

Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Hamza Dağ, Nurettin Canikli, Jülide Sarıeroğlu, Ali İhsan Yavuz, Mehmet Özhaseki ve Özlem Zengin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Meclis Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Meclis Grup Başkanvekilleri Yılmaz Tunç ve Mahir Ünal, Genel Başkan Danışmanı Naci Bostancı, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gibi isimlerin katıldığı geniş kapsamlı toplantının gündeminin ‘erken seçim mi geliyor?' olmadığı kesinleşti.

AK Parti çevrelerinden sızan bilgilere göre, Erdoğan'ın kurmaylarıyla yaptığı toplantının amacı, ‘seçim beyannamesinin' hazırlanmasıyla ilgili.

Bu konuda yetkili biri; “Artık, startı veriyoruz, bu bir tür start toplantısı olarak da algılanabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Görünen o ki illerde çok görülmeyen seçim heyecanı Ak Parti Genel Merkezi'nde yaşanmaya başlandı. Seçim beyannamesi yanında illerden gelen raporlar, anketler ve tabanın beklentilerine yönelik yapılan çalışmalarla birlikte Ak Parti “artık başlıyoruz” dedi ve sahaya indi.

Genel merkezin bu adımına illerin katkısı ne olacak, geçmiş seçimlerde Ak Partiye olan milletvekili aday adaylığı teveccühünde yine aynı heyecan yaşanacak mı bilinmez ama bugünden sonra siyasi kulislerde bir hareketlenmenin olacağı muhakkak.

Bakalım Ak Parti'nin biraz puan kaybettiği bir dönemde hangi isimler önce havayı koklayıp sonra karar verme aşamasına geçecekler, hangi samimi dava adamları “Biz yine varız ve buradayız” diyerek davalarına sadakatlerini kötü günde de gösterecekler.

Görünen o ki 18 Haziran 2023 seçimleri Ak Partideki samimi olan ya da çıkarcı olanların test edildiği bir turnusol kâğıdı olacak.

Bu cümlenin muhatabı elbette ki mevcut milletvekilleri değil. Onlar zaten varlar ve yine var olmak isteyecekler. Başka bir yere gitme şans ve ihtimalleri yok. Ama bazı isimler hem parti konusunda kararsız kalacaklar hem de Ak Parti tarafından atandıkları halde bulundukları makamı kaybetmemek amacıyla da Ak Parti saflarında gözükmekten özellikle kaçınacaklar. Çok ibretlik sahneler göreceğiz yakın zamanda. Çayı koyun ve tiyatroyu izlemeye hazır olun.

Bakmadan Geçme