Ak Parti'nin Anketi

Yazılarımızın önemli bir bölümünü siyaset oluşturduğundan mı yoksa tamamen bir tesadüf mü bilinmez ama  312 kodlu bir telefondan aranarak siyasi  bir ankete katılmak isteyip istemeyeceğimi kibarca soran genç arkadaşıma 'memnuniyetle' cevabını verince sorular peşe peşe geldi.

TAKİP ET

İlk soru, 2018 seçimlerinde hangi partiye oy verdiniz oldu.

İkinci soru, hangi partilere oy verebilirsiniz, üçüncü soru kesinlikle oy vermeyeceğiniz partiler hangileri.

Dördüncü grup soru ise Elazığ'da öne çıkan siyasi isimleri tanıyıp tanımadığımızla ilgiliydi.

Son soru ise az önce tanıyıp tanımadığımız sorulan isimleri yeniden ve tek tek sıralayarak bu isimleri milletvekili olarak görmek isteyip istemediğimizle ilgiliydi.
Sorulan sorular ve önerilen isimlere bakınca bu anketin çok ciddi ve bizzat Ak Parti Genel Merkezi tarafından yapıldığı kanaatine rahatlıkla varabiliyorsunuz. Yaklaşık 12 isim üzerinde bir anket çalışması yapılıyordu.

Mevcut milletvekillerinin isimlerin olmadığı liste, halk arasında öne çıkmış, kamuoyunda ciddi karşılığı olan ve bir-iki tanesi hariç hemen hepsi listeye güç verecek isimlerdi.

Vatandaşa sorulan 12 isimden 8'i yeniydi ve hemen hepsinin de şehirde ciddi bir potansiyeli ve ağırlığı vardı.

Yapılan ankette sadece milletvekili seçimlerinde aday belirleme değil, seçim sonrası teşkilatların yeniden yapılanmasıyla ilgili olarak da bir ipucu sezinlemedik desek yalan olur.

Özellikle milletvekilliği aday adaylığında çok öne çıkmayan ancak duruş, sadakat ve samimiyetleriyle öteden beri camianın takdirini kazanmış iki ismin de bu listede olması, bu anketin seçim sonrası yapılacak bir çalışmaya da ışık tutacağı izlenimini uyandırdı.

Şahsımızın da görüşlerinin alındığı bu anket çalışmasında isimleri sorulan aday adaylarından en isabetlilerinin öne çıkacağı ve iyi bir liste oluşacağına dair ümidimiz var. Genel Merkez de kendi yaptırdığı anketlerin hilafına bir dayatmada bulunmaz ve geçmişteki gibi bildiğini okumazsa başarılı bir sonuç mukadder olur.

Bakmadan Geçme