AK PARTİ'DEN KONTEYNER KENTE ZİYARET

Ömer Enes YILAR/Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Ak Parti İl Yönetimi Aşağı Demirtaş Geçici Konaklama Merkezi'ni ziyaret ederek, burada yaşayan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

TAKİP ET
Konuyla ilgili vatandaşlara açıklamada bulunan Elazığ Milletvekili Metin Bulut, hak sahiplerine konutlarının teslim edilmesinin ardından, artan konutların kiracılara verileceğini söyledi. Aynı zamanda Bulut, vatandaşların talebi olan ortak alanların haftada iki gün ve doktor hizmetinin haftada bir gün verileceğini vurguladı. Evlerin teslim edilme zamanıyla ilgili de konuşan Bulut: Evler tamamlanır tamamlanmaz teslim edeceğiz. Kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasın, bizim evleri bekletme gibi bir durumumuz yok tamamlandığı anda hak sahibi vatandaşlarımızı evlerine kavuşturacağız, kış gelmeden bu işi halledeceğiz' dedi.

 

Merkezle ilgili bilgiler veren Sedat Şeflek, Şubat ayından beri burada görev yaptığını belirterek Aşağı Demirtaş Geçici Konaklama Merkezi'nde genel olarak Abdullahpaşa ve Sürsürü Mahallelerinden afetzedelerin burada kaldığını belirtti. Şeflek'in Açıklaması şu şekilde:

'Şubat ayından beri burada görev yapıyorum. Burada toplam 440 adet konteyner bulanmaktadır. Yaklaşık 1400 kişiyi burada ağırlamaktayız. Burada kalan kişilerin genel ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Demirtaş Geçici Konaklama Merkezimizde çoğunlukla Abdullahpaşa ve sürsürü Mahallelerinde evleri yıkılan vatandaşlarımız ikamet etmektedir.'



ARTAN KONUTLAR AYNI ŞARTLARDA KONTEYNERDA KALAN KİRACILARA VERİLECEK

Vatandaşlardan alınan talepler doğrultusunda genel bir açıklama yapan Milletvekili Bulut, kiracıların yasal olarak hak sahibi olamadığını ancak artan konutlar olursa bunların sosyal konut kapsamında konteynerda kalan kiracılara verileceğini belirterek: 'En çok gelen iki tane sorumuz var. Bunlardan birincisi 'evlerimize ne zaman taşınacağız' şeklinde. Binalarımız bitiyor. Biten binayı biz hemen teslim edeceğiz. Dışarıdan bitti gibi görünen konutlar aslında çok az kalan konutlarımız. Bunları teslim ettiğimizde biz insanlarımızın sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Burada gerekli altyapı çalışmaları tamamlandığı anda biz konutlarımızı teslim edeceğiz. Kış gelmeden bu konutları teslim edeceğiz. İkinci sorunumuz ise burada yaşayan kiracılarımızın; 'bizler de hak sahipleri gibi ev sahibi olabilecek miyiz' şeklindeki soruları. Kiracıların hak sahibi olabilmesi hukuken mümkün değil. Burada sizlere doğacak hak, Türkiye'de ve Elazığ'da yaşayan bütün kiracılara doğar. Ancak biz şunu yapacağız; evi yıkılan hak sahibi vatandaşlarımızı evlerine yerleştirdikten sonra elimizde kalan konutları, şartları tutan kiracılara vereceğiz. Üstüne mal varlığı yoksa evi yoksa şartları tutuyorsa fazla kalan evleri vereceğiz. Sosyal konut statüsünde elimizde kalan fazla konut olursa kiracılarımıza vermek istiyoruz. Sosyal konu statüsü de şudur; kanuni bir şekilde eğer bir vatandaşın evi, mülkiyeti yoksa ve aylık geliri belirli bir ücretin altındaysa devlet onu da afetzede kapsamında değerlendirir, aynı şartlarda ona konut verir. Bir kez daha söylüyorum konutlar hak sahiplerine dağıtılacak, artan konut olursa bunlar da kiracılarımıza verilecek' şeklinde konuştu.



HAFTADA 2 GÜN TEMİZLİK 1 GÜN SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

Ziyaret kapsamında açıklama yapan Elazığ Milletvekili Metin Bulut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Burada ortak alanların temizliğiyle ilgili talepler aldık. Sağ olsun Sayın Belediye Başkanımız konuyla hemen ilgilendiler. Bundan sonra haftada iki gün bu ortak alanların temizliği sağlanacak. Pandemi nedeniyle mevcut sağlık ocağımız kapatılmıştı. Hiç değilse haftada bir gün de olsa burada doktor hizmetinin verilmesiyle alakalı burada kalan vatandaşlarımızın bir talebi olmuştu. İnşallah artık her Çarşamba günü burada doktor hizmeti verilecek. Bu konuyu Sağlık İl Müdürlüğümüz ile görüştük. Bugün konteyner kentimizin çok çok büyük bir sıkıntısı yok. Tabi ki geçici konaklama alanları, kalıcı konaklama alanları kadar konfor sağlamıyor. Adı üstünde geçici konaklama merkezi, biz çok kısa zaman içerisinde konutlarımızı bitirmek ve teslim etmek istiyoruz. Şu anda yoğunlaştığımız alan konteyner kentlerde kalan, hak sahibi olan vatandaşlarımızın evlerini bir an önce bitirmek, kışı sıcak ve gerçek ortamlarında geçirmelerini sağlamak. Ben bir kez daha duyarlılığından dolayı Sayın Belediye Başkanımıza, İl Başkanımıza ve Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum'



'ELAZIĞ ÖNCEKİNDEN ÇOK DAHA GÜZEL VE YAŞANABİLİR OLACAK'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, konutların yapım süresinin ardından yapılacak projelerle Elazığ'ın öncekinden çok daha güzel ve yaşanılabilir olacağını belirterek: 'Bugün hem Milletvekilimiz Metin Bulut hem İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım hem de İl Başkan Yardımcılarımızla birlikte burayı gezerek sıkıntıları yerinde dinlemek ve çözüme ulaştırmak için sahada inceleme yaptık. 24 Ocak tarihinde ilimizde yaşanan afet sonrasında hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına ilk etapta çadır kentler kuruldu. Daha sonra Cumhuriyet tarihinde belki de en hızlı haliyle konteyner kentler kurularak vatandaşlarımızın buraya yerleştirilmesi sağlandı. Yine malumunuz olduğu üzere Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yıkımların, inşaların devam ettiği bir süreçten geçiyoruz. Yaklaşık 18 bin konutun yapımı devam ediyor ve yılsonuna kadar 8 bin konut teslim edilebilecek hale gelecektir. Bizler bu süreç içerisinde konteyner kentlerimizde yaşayan vatandaşların sıkıntı yaşamaması için sık sık ziyaret etmenin gayreti içerisindeyiz. Buradaki sorunları dinleyip çözüm odaklı çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Bizler yine yöneticiler olarak her türlü sıkıntılarını çözebilme adına gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Valimiz ile birlikte buradaki sıkıntıları bakanlarımıza iletiyoruz ve hızlı şekilde de çözümler oluşuyor. Temennimiz hızlı bir şekilde konutların yapılması ve burada yaşayan vatandaşlarımızın evlerine kavuşmaları. Konutların tamamlanmasının ardından bizlerin de yapacağı projeler sonucunda bu il öncekinden çok daha güzel ve yaşanabilir olacak' açıklamasında bulundu.



'SORUNLARI DİNLEYECEĞİZ GEREKLİ ÇÖZÜMLERİ SUNACAĞIZ'

Ziyaret kapsamında açıklama yapan Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların sorunlarının her zaman dinleneceği ve gerekliği çözümlerin sunulacağını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

'Bugün sorunları dinlemek ve çare olmak için buradayız. Sorunlar öncesinden dinlendi, araştırıldı. Her zaman için konteyner kentler bizim birinci dereceden meselemizdi ve sorunlarını yakından takip ediyoruz.  Şuanda çok önemli bir sorunumuz yok, olan sorunların çözümü için de gerekli irade konulmuştur. Buranın dışında 2 tane daha konteyner kentimiz var, onların da aynı şekilde sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam edeceğiz. Kışa girmeden gerekli bütün hazırlıklar yapılacaktır. Bizim amacımız; insanların kalıcı konaklama alanlarına geçmesidir. Bu süre geçene kadar da doğal olarak burada yaşamak zorundalar. Burada yaşayan insanların sorunlarını her zaman dinleyeceğiz ve gerekli çözümleri sunacağız. '



DEVLET BABALIĞINI YAPTI

Kendisi de afetzede olarak Aşağı Demirtaş Geçici Konaklama Merkezi'nde kalan Abdullahpaşa Mahallesi Muhtarı Yavuz Köse, depremin ilk anından şimdiye kadar devletin babalığını yaptığını belirterek: 'Mahallemizdeki afetzedelerin yüzde doksanı burada konaklamaktadır. Bir deprem yaşadık, vatandaşımız açıkta kalmadı, devletin her gücünü hissettik burada. Devlet bir babadır ve babalığını da yaptı. Bunu biz burada hissettik. Sağ olsun başta İçişleri bakanımız, Çevre Şehircilik Bakanımız, Sağlık bakanımız Elazığ'a gelerek yanımızda oldular ve birçok sıkıntımız aşılmaya başladı.  Mağduriyetler konusunda giderilmeyen konular da var. Sayın vekillerimiz ve Başkanlarımız bu sıkıntıları gerekli yerlere ileterek çözüm aşamasında gayret göstermektedirler' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme