13 Mayıs İftar Menüsü

Bugün iftarda hem hafif hem de bir o kadar lezzetli tarifler iftar sofrasında buluşuyor.

TAKİP ET
Terbiyeli Tavuk Çorbası



Malzemeler:

1 adet tavuk budu(kalçalı)

2 adet defne yaprağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

2 litre su

1 çay bardağı tel şehriye

Terbiyesi için:

1 su bardağı yoğurt

1,5 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

Servisi için:

1 tatlı kaşığı nane

Yapılış: Derin bir tencerede, kalçalı budu, 2 adet defne yaprağı, yarım tatlı kaşığı tuz ve 2 litre su ile birlikte haşlayın. Çorbanın terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurdu, 1,5 yemek kaşığı unu , 1 adet yumurta sarısını, 1 çay kaşığı tuzu ve yarım limon suyunu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tenceredeki tavuk haşlandıktan sonra tavuğu ve defne yapraklarını içerisinden alın ve tavukları ince olacak şekilde didikleyin. Tavuğun haşlanan suyundan 1 kepe alıp hazırladığınız trerbiyeye yavaş yavaş dökün ve suyun sıcaklığı ile eşitleyin. Sıcaklık eşitlendikten sonra tüm terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. 1 çay bardağı tel şehriye ve didiklediğiniz tavukları da üzerine katın ve çorbayı 10 dakika kadar kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam alan terbiyeli tavuk çorbasını nane ve pulbiber ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.

Mantar Sote



Malzemeler:

      1 paket kültür mantarı

      2 adet soğan

      2 adet havuç

      1 çorba kaşığı soya sosu

1 tutam karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 tutam kimyon

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı esmer şeker

Yapılış: Mantarları, temizleyin. Tavayı ısıtın ve zeytinyağı ile yağlayın. Soğanları ve havucu gelişi güzel doğrayın. Tavaya alın ve üzerlerine esmer şekeri ilave edin (bu kısım eğer karamelize olmasını isterseniz uygulayacağınız kısım). Karamelizasyon işlemi yapmak istemezseniz direkt soğanı ve havucu soteleyin. Soğan ve havuç sotelenirken içerisine saplarını kestiğiniz mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp, çektikten sonra soya sosunu ekleyin ve hızlıca karıştırın. En son tüm baharatları ekleyip, kısık ateşe alarak lezzetlenmesini sağlayın.



Muhallebi

Malzemeler

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı buğday nişastası(elenmiş)

1 paket vanilya

1/2 çay bardağı un(elenmiş)

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılış: 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın ve ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın. Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın. Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.

 

:

 

 

 

 

Bakmadan Geçme