10 Soruda Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltti.

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı'nın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sorduğu 10 soru şu şekilde:

PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını siyasi uzantıları ile birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu lanetlemiyor mu?

Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekâtlarını destekliyor mu?

NATO üyesi tartışmalarında kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı?

Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı?

Dünyanın yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye ilkesel düzeyde destek veriyor mu?

Mahkeme kararlarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları kenara bırakıp siyaseti ülkenin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?

Siyasi stratejilerini kendi partisinin mensuplarıyla belirlemeye yönelecek mi yönelmeyecek mi?

Bu toprakların tüm değerleri sembolleri ile asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?

Partisi içindeki her türlü terör örgütü destekçisi tecavüzcüyü tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

Yüreği yetip 2023'te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?

Son soru belki Kılıçdaroğlu'nun kendi tercihi ve kendi takdiri ama ilk dokuz soru, Kılıçdaroğlu'nun kendisinden daha önemli ve ülkemiz için hayati önem taşıyan sorular.

Dikkat edilirse dokuz sorunun tamamında milli çıkarlar, ülkenin bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı gibi konular dile getirilmiş. Ve tüm bu sorularda Kılıçdaroğlu'nun nerede durduğu, hangi safta yer tuttuğu ve kimin değirmenine su taşıdığı sorgulanmış.

Milli konularda milletle birlikte ne kadar heyecanlandığı, ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda ne kadar milletle aynı duyguları yaşayıp yaşamadığı sorulmuş.

Onuncu soru hariç, ilk dokuz sorunun bir tanesinde bile bir tereddüt, bir gayretsizlik ve ruhsuzluk hissediliyorsa, bunu hisseden bir siyasinin Türkiye Cumhuriyeti devletine cumhurbaşkanı olması, çöküşün başlangıcı, hezimetin habercisidir.

Her ne kadar bu sorular Kılıçdaroğlu'na sorulmuş ise de bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmak isteyen herkes için geçerli sorulardır.

Bir insan için ülkenin bağımsızlığı ve milli çıkarları, cumhurbaşkanlığı hayalinden ve hedefinden sonra geliyorsa, insanlarımız için de o ismin hiçbir anlamı ve karşılığı yoktur.

Bakmadan Geçme