Altında Yükseliş Devam Edecek mi?

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret ÇAKMAKCI, Dünya piyasalarında altının ons bazında yükselişinin devam edeceği yönünde uzman görüşleri hakim' dedi.

Altında Yükseliş Devam Edecek mi?

Yapılan genel seçimler sonrası altın ve döviz kurlarındaki ani yükselişler yerini daha sakin bir piyasa hareketlerine bıraktı. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret ÇAKMAKCI’ya göre bu yükseliş ve durulmalar ülkenin içinde bulunduğu seçim atmosferinden kaynaklanmadığını bunun sebebinin Dünya piyasalarındaki hareketlilikten dolayı olduğunu söyledi ÇAKMAKCI’ “Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra piyasalardaki bu dalgalanmanın durulmasını ve piyasaların rahatlamasını bekliyoruz. Altın  fiyatları dünya piyasasına bağlı olan bir emtia. Dünya piyasalarında altının onsunun yükseleceğine dair uzman görüşleri hakim” diye aktardı. 

Altında Yükseliş Devam Edecek Mi?

ALTIN ONS BAZINDA YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK 

ÇAKMAKCI “Ekonomilerde olan sıkıntılar, merkez bankalarının almış olduğu faiz kararları özellikle  FED ve Avrupa Merkez Bankasının almış olduğu faiz kararları tamamen piyasalarda etkili olacak. Enflasyona dayalı olarak Amerika ve Avrupa’daki faizlerin bu kadar yüksek olmasının sebebi olarak gösterebilir. Enflasyon her zaman böyle gitmeyecek. Faizlerin düşmesiyle birlikte faizde olan paralar altına yönelecektir.  Bu yönelme ile altının onsunda bir yükseliş bekliyoruz. Bu rakamlar 2100- 2500 dolar ons bazında bekleniyor. Gram altında 1700-1800 bandında konuşuluyor. Beklenen yükselmenin Türkiye seçimleriyle alakası yok.  Seçimden sonra dolarda bir durulma bekliyoruz. Bu fiyatların kapanması özellikle altın fiyatlarında da bir düzeltme yapılacakmış gibi görünüyor” diye ifade etti. 

Altında Yükseliş Devam Edecek Mi?

FED’İN FAİZ YÜKSELTMESİ PARASININ DEĞERİNİ KORUMA HAMLESİ 

Amerikan Merkez Bankası’nın  (FED) faiz hamlesi tamamıyla  Amerikan dolarının değer kaybını önleme amacıyla yapıldığının altını çizen ÇAKMAKCI “Bu hamlede 2023 yılı sonuna kadar devam edecek gibi duruyor. Altında düşüş beklemiyoruz. Yalnız uluslararası piyasalarda altının gramı 1250 lirayken iç piyasada şuan 1390 lira internette yazılan altın fiyatları ile serbest piyasalardaki altın fiyatları arasında 100-150 lira gibi fark var.  Gram altın 1300’lü seviyelere çekilmesini seçimlerden sonra bekliyoruz” diye kaydetti.