Altaylı'dan Kılıçdaroğlu Çıktı

Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalar sürerken gazeteci Fatih Altaylı, kişisel Twitter hesabından 'Sizce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak hangisinin kazanma şansı daha yüksek?' sorusunun sorulduğu bir anket yaptı.

Altaylı'dan Kılıçdaroğlu Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 saatte 400 binden fazla kişinin katıldığı ankette, oyların yüzde 52,6'sını Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 28,8'ini Mansur Yavaş, yüzde 18,6'sını Ekrem İmamoğlu aldı. Ankette, kamuoyu araştırmalarının aksine Kılıçdaroğlu'nun isminin zirvede çıkması dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden yapılan anketlerin güvenilir olmadığını kamuoyu araştırmacıları tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

Altaylı’nın yaptığı bu anketten anlaşılan o ki, birileri Kılıçdaroğlu’na oturduğu yerden iyi yüklenmiş, fena destek vermiş. Sosyal medyada iyi organize olan ve muhtemelen strateji ve siyasi mühendislik denemesi yapan bir kesim, açık ara Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak şimdiden ilan etmişler.

Bu ankette Kılıçdaroğlu’nun yüzde 52.6 gibi bir oranda birinci çıkmasında CHP’lilerin mi yoksa Ak Partililerin mi oyu, katılımı ve katkısı daha yüksek, bunu teknik olarak ölçmek pek mümkün değil. Ancak görünen o ki Ak Partililer ciddi bir emek ve mesai harcamışlar bu sonuç üzerinde. Ne diyelim? Emeğe saygı…